2022. 08. 15. Hétfő Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Külföld

Őrizetbe vették a HírTV svédországi tudósítóját

Őrizetbe vették a Hír TV svédországi tudósítóját. Bugnyár Zoltán az uppsalai rendőrség székházától nem messze forgatott a szerdai, 7 ember megsebesülésével járó késelésről, amikor két egyenruhás felszólítás helyett azonnal a kihallgatószobába vitte. Tudósítónkat két órán át őrizetben tartották, ellene védett objektum elleni bűncselekmény vádjával eljárást indítottak annak ellenére, hogy felmutatta sajtóigazolványát.

  • Őrizetbe vették a HírTV svédországi tudósítóját

Szalagkordonnal kerítették el a szerdai bűncselekmény helyszínét. A svédországi Vetlanda belvárosában fényes nappal késelt meg egymás után hét embert egy férfi, öten közülük súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. A rendőrség a helyszínen combon lőtte, letartóztatta és kórházba szállította az elkövetőt, ám annak kilétéről kezdetben nem árultak el semmit. Annyit jelentettek csak be, hogy az ügyet lehetséges terrortámadásként vizsgálja a hatóság.

A rendőrség később házkutatást végzett az tettes lakásában, az információk ezután kezdtek kiszivárogni. Ezekből kiderült, hogy a férfi egy 22 éves afgán származású bevándorló, aki korábban már más bűncselekmények miatt ismert volt a hatóságok előtt. Az ügyész azonban csütörtök délelőtt bejelentette, hogy egyszerű bűncselekményként vizsgálják a továbbiakban az ügyet nem pedig terrorcselekményként – erről számolt be a Hír TV svédországi tudósítója.

Tudósítónk eredetileg a rendőrség épületétől nem messze szerette volna tudósítani a Hír televízió nézőit a bűncselekményről, ám a sajtó-és szólásszabadságot hangoztató ország rendőrsége ezt másképp gondolta, és őrizetbe vette.

Bugnyár Zoltánt pár óra múlva elengedték, ám kameráját elkobozták és védett objektum ellen elkövetett bűncselekmény vádjával eljárást indítottak ellene. Tudósítónk azóta felvette a kapcsolatot a stockholmi magyar nagykövetséggel, akik kivizsgálják az ügyet.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!