2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 03:00

Külföld

Óriásplakátokon toboroznak tanárokat Németországban

Nincs kedved holnap dolgozni? Akkor légy tanár! – ilyen óriásplakátokon olvasható feliratokkal próbálnak tanárokat toborozni Németországban, akkora a tanárhiány. Ez azonban felháborodást okozott a pedagógus szakszervezetek körében. Németországból Szűr Krisztina tudósított.

  • Óriásplakátokon toboroznak tanárokat Németországban

A kulturális kormányzat Németország minden tartományában tanárhiánnyal küzd. A közeljövőben a német iskolarendszerben körülbelül 25 ezer tanár fog hiányozni. A mindennapokban ez úgy is megmutatkozik, hogy a szeptember eleji iskolakezdésnél rendre körülbelül négy-ötezer állás betöltetlen, a tanárokra így túlórázás vár.

Nem véletlen, hogy a tanári pálya nem tartozik a fiatalok kedvenc állásai közé. Éppen ezért a baden-württembergi tartományi vezetés kampányt indított, melynek keretében többek között óriásplakátokkal keresik a jövendőbeli tanárokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!