2024. 07. 05. Péntek Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Külföld

Orbán Viktor tűzszüneti javaslatától hangos a nemzetközi sajtó

Ahogy arról beszámoltunk, Orbán Vikor ma Kijevben tárgyalt Volodimir Zelenszkijjel. A találkozón a magyar miniszterelnök ismertette határidőhöz kötött tűzszüneti javaslatát az ukrán elnökkel, aminek nagy visszhangja lett a nemzetközi sajtóban is – szúrta ki a Magyar Nemzet.

  • Orbán Viktor tűzszüneti javaslatától hangos a nemzetközi sajtó

A nemzetközi diplomácia szabályai lassúak és komplikáltak. Azt kértem az elnök úrtól, hogy fontoljuk meg, nem lehetne-e a sorrendet megfordítani és egy gyors tűzszünettel fölgyorsítani a béketárgyalásokat. Egy határidőhöz kötött tűzszünet, amely lehetőséget ad a béketárgyalások felgyorsítására: ennek a lehetőségeit mértem föl

– fogalmazott Kijevben Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatáról írt az RBC-Ukraine is Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij kijevi sajtótájékoztatójára hivatkozva. Orbán Viktor szerint a tűzszünet felgyorsíthatja a tárgyalások ütemét, fogalmaz az ukrán lap.

„Magyarország nagyra értékeli Zelenszkij elnök békekezdeményezéseit, ezért arra kértük, hogy fontolja meg a tűzszünet lehetőségét, mielőtt tárgyalásokat kezdene Moszkvával ”– számolt be a Reuters.

A Lenta.ru szerint a magyar kormányfő kinyilvánította, hogy Budapest számos kérdésben érdekelt abban, hogy kétoldalú megállapodást írjon alá Kijevvel.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő azt mondta, hogy a Kremlnek nincsenek elvárásai Orbán Viktor ukrajnai útjával szemben. Hozzátette, hogy Magyarországnak teljesítenie kell a feladatait, miután az EU Tanácsának elnöke lett.

A Fox News szerint Orbán Viktor látogatása ritka gesztus volt egy olyan kapcsolatban, amelyet régóta feszültségek jellemeznek.

Az NBC News arról írt, hogy Zelenszkij biztonsági szolgálata hétfőn meghiúsított egy puccsot, amely „Oroszország kezére játszott volna”. Orbán Viktor látogatására egy nappal azután került sor, hogy Magyarország átvette az Európai Unió soros elnökségét, amely pozíció felhasználható a 27 tagországból álló blokk napirendjének alaphangjának meghatározására, tette hozzá az NBC.

Forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!