2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 03:00

Külföld

Orbán Viktor helyretette Volodimir Zelenszkijt + videók

Zelenszkij elutazott Argentínába, hogy elkaphassa Orbán Viktort, ám jól láthatóan a magyar miniszterelnök a helyére tette az ukrán elnököt.

  • Orbán Viktor helyretette Volodimir Zelenszkijt + videók

Heves vita alakulhatott ki Argentínában, miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megjelent Buenos Airesben az új argentin elnök beiktatásán, és többek között Orbán Viktorral is találkozott a ceremóniát megelőzően.

 

Az ukrán államfő és a magyar miniszterelnök feszült hangulatú beszélgetését több kamera is rögzítette, Orbán Viktor láthatóan határozottan eligazította a tények között Zelenszkijt néhány nappal az EU-csúcs előtt, ahol Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásai is napirendre kerülhetnek - írja a Magyar Nemzet.

"Beszéltem Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, meglehetősen közvetlen és lényegre törő beszélgetés volt"

– jelentette ki Zelenszkij egy videóüzenetben, majd hozzátette, hogy Emmanuel Macron francia elnökkel és az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel is egyeztetett Európa uniós szintű védelméről. 

Ezzel kapcsolatban az MTI kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta, Ukrajna EU-csatlakozása ügyében a magyar kormányfő jelezte az ukrán elnöknek: az Európai Unió tagállamai folyamatosan tárgyalnak a kérdésről.

A franciaországi látogatása közben Orbán Viktor a Le Point hetilapnak kijelentette, hogy az Európai Bizottság jelentése Ukrajnáról hazugság.

"Nem járulok hozzá olyan döntéshez, ami rossz Magyarországnak. Az a felfogásom Európáról, hogy amíg nem ért egyet mindenki, addig nincs döntés. Ukrajna nehéz helyzetben van az orosz invázió miatt, ezért úgy döntöttünk, támogatjuk. Egyetértek azzal, hogy az Európai Tanács pozitív jelzéseket küldjön Ukrajnának, ám vannak egészen másfajta jelzések, mint például az uniós tagságról szóló tárgyalások megkezdése. Azt nem szabad megtennünk" – fogalmazott a háborúban álló ország EU-csatlakozásáról Orbán Viktor.

A találkozóról Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzője is elmondta a véleményét:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Koránt égettek Malmőben

Koránt égettek Malmőben

Egy férfi és egy nő pénteken elégette a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát Svédország harmadik legnépesebb városában, Malmőben, a történtekről a sajtóban helyszíni videofelvételeket is közzétettek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!