2024. 10. 06. Vasárnap Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Az aranyember

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Orbán Viktor békemissziója további lendületet kapott a kínai elnökkel folytatott tárgyalás után + videó

Hszi Csin-ping kínai elnök felszólította a világ vezető hatalmait, hogy segítsék Oroszországot és Ukrajnát a közvetlen párbeszéd és tárgyalások újraindításában – közölte a kínai CCTV-re hivatkozva az AP amerikai hírügynökség.

  • Orbán Viktor békemissziója  további lendületet kapott a kínai elnökkel folytatott tárgyalás után + videó

Orbán Viktor békemissziója részeként érkezett Kínába, miután a múlt héten Oroszországban és Ukrajnában járt, hogy megvitassa az ukrajnai békés rendezés kilátásait.

A nemzetközi közösségnek feltételeket kell teremtenie, és segítséget kell nyújtania a két fél számára a közvetlen párbeszéd és tárgyalások folytatásához – mondta Hszi Orbánnak, hozzátéve: 

csak akkor jöhet létre a tűzszünet ebben a konfliktusban, ha az összes nagyhatalom pozitív, nem pedig negatív energiát fejt ki.

A CCTV szerint Orbán méltatta Kína „konstruktív és fontos kezdeményezéseit” a béke elérése érdekében, Pekinget pedig a globális turbulencia közepette stabilizáló erőnek minősítette.

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor folytatja a békemisszióját, következő állomása Washington lesz. Ezt a Fidesz közösségi oldalán jelentette be a kormánypárt.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál extra - Izrael léte a tét + videó

Globál extra - Izrael léte a tét + videó

Előbb még 21 napos tűzszünetről adott ki közös nyilatkozatot az Egyesült Államok és Benjamin Nethanjhau, aztán a következő nap kemény támadást indított a Hezbollah ellen az izraeli elnök. Erről beszélt a Globál Extra című műsorunkban Bogár László közgazdász és Boros Imre közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
Globál - A tiltott béke és ami mögötte van + videó

Globál - A tiltott béke és ami mögötte van + videó

Miért akadályozza meg újra és újra a magánpénz birodalom, hogy Oroszország békét kössön Európa legerősebb országával Németországgal. Erről beszélt a Globál című műsorban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!