2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció extra

Következik:

Láncreakció extra 14:00

Külföld

Orbán Viktor a szerb-szlovák-magyar csúcson rámutatott a migráció súlyos következményére + videó

Orbán Viktor Révkomáromban hangsúlyozta: A migráció legnagyobb veszélye, hogy visszavonhatatlanul elveszítjük az otthonunkat.

  • Orbán Viktor a szerb-szlovák-magyar csúcson rámutatott a migráció súlyos következményére + videó

Mint korábban arról hírt adtunk, Orbán Viktor miniszterelnök pénteki  párizsi útja előtt Robert Fico szlovák miniszterelnökkel és Aleksandar Vučić szerb elnökkel találkozott Révkomáromban. 

A szerb-szlovák-magyar csúcson a magyar kormányfő hangsúlyozta, hogy „az egész migrációs paktum ügyében a nyugatiakat feszítő belpolitikai probléma középpontjában az otthon kérdése áll”.

Orbán Viktor megjegyezte, „az otthont két módon lehet elveszíteni: az egyik, hogy elzavarnak téged az otthonodból. 

A másik, hogy te otthon maradsz, de egyszer csak minden megváltozik körülötted, anélkül, hogy ehhez te hozzájárultál volna.”

„Azt veszed észre, hogy az otthonosság érzés, amiben leélted az életedet, és amit a gyerekeidnek és az unokáidnak hiszel, az eltűnt. S ráadásul visszahozhatatlanul tűnt el. Ennél nagyobb politikai probléma nem létezik” – hívta fel a figyelmet.

A magyar kormányfő gondolatmenetét azzal zárta, hogy „adjunk hálát a Jóistennek, hogy Szlovákia és Magyarország megvédte magát ezzel a problémával szemben”.

Forrás: Mandiner

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!