2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Orbán: Fel kell hagyni ezzel a gyakorlattal

Az elvi kérdések megelőzik a személyi döntéseket – jelentette ki Orbán Viktor Brüsszelben az Európai Unió rendkívüli csúcstalálkozója előtt.

A kormányfő azt mondta, szeretne tiszta vizet önteni a pohárba, hogy a nemzetállamoknak lesz-e lehetőségük saját hatáskörben garantálni az olcsó energiát. Orbán Viktor szerint fel kell hagyni azzal, hogy az uniós intézmények nyíltan vagy burkoltan hatásköröket vonjanak el a tagállamoktól.

„Személyi kérdésekben a magyar kormány ott áll, hogy az elvi kérdések megelőzik a személyi kérdéseket. Korai még személyekről beszélnünk, amíg nem tisztáztunk négy-öt fontos elvi kérdést, hiszen az új személyek, az új vezetők nem azt tesznek, amit akarnak, hanem a 28 tagállam közös akaratát kifejező politikát kell végrehajtaniuk. Ezért most indokolt, hogy beszéljünk egymással komoly kérdésekről. Az egyik ilyen tétel, amit képviselünk, az, hogy az adózás továbbra is nemzeti hatáskörben kell hogy maradjon” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!