2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 2. 03:00

Külföld

Önmagát fedezte fel az Instagrammon, kibuktak a kilátó miatt a lakók

  • Önmagát fedezte fel az Instagrammon, kibuktak a kilátó miatt a lakók

Bírósághoz fordultak a Tate Modern közelében álló egyik ház lakói, magánéletük megsértésével vádolják a népszerű múzeumot, amiért a tetőteraszán lévő kilátót felkereső évi több százezer turista nemcsak London panorámájában gyönyörködhet, hanem otthonaikba is betekintést nyerhet.

Arra akarják kényszeríteni a világhírű kortárs múzeumot, hogy zárja be a 2016-ban megnyitott kilátó egy részét.

A felperesek ügyvédje a per pénteki tárgyalásai napján a londoni felső bíróságon hangsúlyozta, hogy az évente mintegy egymillió ember által látogatott kilátó „könyörtelenül” megsérti a lakók magánéletét. Elmondta, hogy az egyik lakó 90 perc alatt 84 embert számolt meg, akik a lakóépületüket fotózták, és az Instagramon elhelyezett, több mint ezer ember által megtekintett egyik ilyen fotón magát is felfedezte.

A galéria igazgatótanácsa azzal érvel, hogy igen egyszerű a megoldás, a lakóknak be kell húzniuk elsötétítőiket, vagy függönyöket kell feltenniük.

A kilátó terasz a 2000-ben megnyílt Tate Modern piramisra emlékeztető kibővített szárnyának része. Az egykori Temze parti erőműben megnyílt kortárs múzeumot évente mintegy ötmillió ember keresi fel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!