2020. március 28.,
szombat, Gedeon, Johanna napja

Öngyilkos merénylő robbantott Kairóban

Hír TV

2019. február 19., kedd 14:13, frissítve: kedd 17:37

Két rendőr meghalt, hárman pedig megsérültek Kairóban, miután egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát az egyiptomi fővárosban. A hatóságok évek óta harcolnak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet helyi szárnya ellen.

A robbantás egy neves egyiptomi egyetem közelében történt. A hatóságok tájékoztatása szerint az öngyilkos merénylőnek köze volt egy múlt héten meghiúsult terrorcselekményhez, ezért a biztonsági erők üldözőbe vették a gyanúsítottat, aki a razzia közben hozta működésbe a nála levő pokolgépet.

Szemtanúk beszámolói szerint már napokkal a detonáció előtt látták az ismeretlen férfit, amint maszkban és fejhallgatót viselve a környéken biciklizik.

„A biztonsági igazgatóság épülete előtt haladt el kerékpárral. De hogy léphetett be a területre? 15 perccel a robbantás előtt mentem el ott én is. Nagyon nagy szerencsém van, a gyerekeim miatt is” – mondta egy szemtanú, Hussein Mohamed.

A detonációban a környéken levő házak is megrongálódtak, az emberek fejvesztve menekültek.

„A robbanás hangereje óriási volt, azt sem tudtuk merre fussunk. Kiszaladtunk a házból,hogy megkérdezzük mi történt. Mindenhol vért láttam és földön fekvő testeket” - mondta egy helyi lakos.

Egyiptom kormánya tavaly indított hadjáratot a terrorizmus felszámolására, mivel az elmúlt évek folyamán a szélsőségesek civilekre is kiterjesztették támadásaikat. A harcokban eddig több száz terrorista, katona és rendőr halt meg.