2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Öngyilkos merénylő robbantott egy szomáliai teaházban, többen meghaltak

Öngyilkos merénylő robbantott pokolgépet a szomáliai főváros, Mogadishu egyik teaházában kedden délután, legalább öt ember ragadva magával a halálba - közölték a helyi hatóságok.

  • Öngyilkos merénylő robbantott egy szomáliai teaházban, többen meghaltak

Ali Hassan rendőrségi szóvivő szerint a merénylő olyan helyet választott, amely egyaránt népszerű volt katonák és civilek körében. Hozzátette, hogy a robbantásban a halálos áldozatok mellett tizennégy ember sebesült meg.

A SONNA szomáliai hírügynökség megjegyezte, hogy a teaház egy támaszpont közelében található, ahol egy török katonai kontingens vesz részt a szomáliai hadsereg kiképzésében.

A merénylet elkövetőjeként az al-Shabaab jelentkezett a terrorszervezet szócsövének számító Andalus rádióadón keresztül. Az iszlamisták azt állították, hogy a török hadsereg által kiképzett húsz szomáliai katonával végeztek.

A szomáliai hadsereg a nap folyamán közölte, hogy a Danab nevű különleges alakulat a terroristák tizenhárom magas rangú tagját ölte meg az ország déli, Alsó-Shabelle régiójában indított bevetése során.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetnek 2012-ben hűséget fogadó al-Shabaab célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió békefenntartóit az országból, megdöntse a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormányt, és az iszlám radikális értelmezésen alapuló jogrendet, saríát vezessen be Szomáliában. A dél- és közép-szomáliai területeket ellenőrző dzsihadisták ennek érdekében rendszeresen hajtanak végre támadásokat kormányzati, katonai és civil célpontok ellen Mogadishuban is.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!