2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

Öngyilkos merénylő hajtott bele egy katonai konvojba

Iszlamista öngyilkos merénylő gyilkolt meg 46 indiai katonát Kasmír indiai részén. A terrortámadás után egy pakisztáni iszlamista csoport, a Dzsais-e-Mohamed jelentkezett elkövetőként. India szerint azonban a pakisztáni kormány is érintett a támadásban, ezért Iszlámábád elszigetelésére kérte a nemzetközi közösséget.

  • Öngyilkos merénylő hajtott bele egy katonai konvojba

46 koporsó, egy nemzetet megrázó tragédia után – az indiai belügyminiszter és Kasmír kormányzója adták meg a hivatalos végtisztességet a terrortámadás áldozatainak.

„Úgy vélem, nemcsak mi, de az egész ország tiszteleg most a bátor katonák mártíromsága előtt” – mondta Rajnath Singh.

A vitatott hovatartozású területen évtizedek óta nem történt ilyen méretű terrortámadás, az akció veszélyes feszültséget szült azonnal a két atomhatalom, India és Pakisztán között. Hiába jelentkezett elkövetőként egy pakisztáni székhelyű iszlamista csoport, az indiai kormány magát Pakisztánt vádolja: állításuk szerint megdönthetetlen bizonyítékaik vannak erre.

„Ha szomszédunk, Pakisztán, amely a világ nagy része szemében egy elszigetelt állam, azt gondolja, hogy sikerült destabilizálnia Indiát, akkor nagyon téved. Soha sem lesz képes elérni ezt a célt, soha sem lesz ilyen” – mondta Narendra Modi, indiai miniszterelnök.

Az indiai kormány régóta azzal gyanúsítja Pakisztánt, hogy átenged határán Kasmírba iszlamista fegyvereseket, hogy India területén tevékenykedjenek. Ezt Pakisztán cáfolja.

A pénteki merényletben egy öngyilkos merénylő autójával belehajtott egy katonai konvojba, egy szállítóbuszt telibe talált, amely a robbanásban szinte teljesen megsemmisült.

Kasmír India és Pakisztán között fekvő, többségében muszlimok lakta terület, amelyet mindkét állam magának követel. Két részre osztották, egy indiai és egy pakisztáni irányítás alatt álló régióra, a köztük húzódó határvonal a világ egyik legveszélyesebb területe.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!