2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Öngyilkos merénylet történt Ankarában + videó

Erős robbanást lehetett hallani Ankara belvárosában a török parlament és a belügyminisztérium közelében vasárnap - jelentették török médiaforrások vasárnap.

  • Öngyilkos merénylet történt Ankarában + videó

A török belügyminisztérium közlése szerint két öngyilkos terrorista támadta meg a tárca épületét, az egyiket ártalmatlanították, de a másik felrobbantotta magát.

Két rendőr könnyebben megsérült a belügyiminisztérium bejárata közelében végrehajtott támadásban - közölte Ali Yerlikaya török belügyiminiszter az X közösségi platformon.

A televíziós felvételeken különleges bombakereső egységeket lehetett látni, amint egy, a parlament és a minisztériumok közelében parkoló gépkocsit vizsgálnak át, amelynek közelében egy rakétavető feküdt az úttesten.

Egyelőre nem közöltek további információt az elkövetőkről, de az elmúlt években kurd és szélsőbaloldali csoportok, valamint az Iszlám Állam nevű terrorista szervezet tagjai is követtek el halálos terrortámadásokat Törökországban.

A török parlament a nyári szünetet követően vasárnap kezdi meg őszi plenáris ülésszakát.

Az AFP török médiaforrásokra hivatkozva azt írja, hogy lövések is eldördültek a kormányzati negyed közelében.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!