2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Külföld

Öngyilkos lett a holtan talált ügyész

A hivatalos vizsgálatok szerint öngyilkos lett az az argentin ügyész, aki az argentin elnök ellen tanúskodott volna a törvényhozásban. A férfi alig néhány órával azelőtt halt meg, hogy bemutathatta volna ígért bizonyítékait a kongresszusnak. A férfi azzal vádolta az argentin elnököt, hogy akadályozta a nyomozást a 85 halálos áldozatot követelő 1994-es Buenos Aires-i merénylet ügyében.

Yo soy Nisman, azaz Nisman vagyok feliratú táblákkal vonultak a tüntetők Buenos Airesben. A résztvevők a vasárnap holtan talált ügyész halálának kivizsgálását követelik. „Félelmetes. Megrázott, egész éjjel nem aludtam, reménytelenül sírtam. Szörnyű” – mondta egy tüntető.

Alberto Nismanra a fürdőszobájában találtak rá, halálát lőfegyver okozta. A hivatalos boncolási eredmények szerint kizárt, hogy meggyilkolták.

Sokan azonban nem hisznek a hivatalos vizsgálatoknak. Gyanúsnak tartják, hogy az ügyész nem sokkal azelőtt halt meg, hogy meghallgatta volna a kongresszus az 1994-es Buenos Aires-i zsidó központnál elkövetett merénylet, illetve a két évvel ezelőtti, zsinagóga elleni támadás miatt. Az ügyész a múlt héten azzal vádolta meg az argentin elnököt, hogy akadályozta a nyomozást a 85 halálos áldozatot követelő merényletnél. Azt ígérte, erre bizonyítékot is mutat a törvényhozásban.

Az ügyészség szerint irániak követték el a támadásokat, és az elhunyt ügyész azt állította, telefonbeszélgetések felvételei tanúskodnak arról, hogy az argentin elnök, a külügyminiszter és a hatóságok jól jövedelmező kereskedelmi szerződésekért cserébe évekig engedtek az iráni zsarolásnak. Így Teherán érintettségének eltitkolásáért az argentinok kőolajhoz juthattak gabonáért cserébe.


A Buenos Aires-i vezetés nevetségesnek nevezte a vádakat, a kormánypártok szerint az ügyészt zsarolhatták. „Ahogy az elnök is mondta, koalíciónk ki akarja deríteni az igazságot. Az egész országot megrázó eset tisztázását követeljük. Meg akarjuk tudni, melyik maffiózó kör hajszolta Nisman urat ebbe a döntésbe” – mondta Julian Rodriguez, a kormánykoalíció vezetője.

Az ügyészt még az argentin elnök asszony férje, az előző államfő nevezte ki. Bár a hivatalos vizsgálat szerint öngyilkos lett, búcsúlevelet nem hagyott hátra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!