2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Öngyilkos drónokkal támadta Odesszát Oroszország

Tucatnyi kamikaze drónnal támadt Odesszára az orosz hadsereg. Eközben Oroszországban szabotőröket fogtak el a hatóságok, a krími elektromos hálózatot akarták megrongálni. Dél-Korea pedig bejelentette, ha Moszkva az atomarzenáljához nyúl, ők is fegyvereket küldenek majd az ukránoknak.

  • Öngyilkos drónokkal támadta Odesszát Oroszország

Pusztító dróntámadást mért Odesszára az orosz hadsereg. Az iráni gyártmányú Shahedek egy infrastrukturális létesítményt támadtak. A bevetett tizenkét drónból azonban csupán kettő érte el a célpontját, a többit még a levegőben kilőtték – az okozott kár ugyanakkor így is jelentős.

Eközben Oroszországban szabotázsakciót hiúsított meg a titkosszolgálat. A föderáció közlése szerint egy orosz és egy ukrán férfi próbálta megrongálni a krími energiarendszert, akciójukhoz rögtönzött robbanószerkezetet akartak használni. Az oroszok állítják, a szabotőrök az ukrán titkosszolgálattal együttműködve tevékenykedtek, ezt egy lefoglalt levelezés is bizonyítja.

Volodimir Zelenszkij pedig a fehérorosz–lengyel határ közelébe látogatott, ahol az átkelőket védő katonákkal találkozott. A határőrök közül többen a bahmuti ostromban is harcoltak.

"Szeretnék pár szót szólni az ukrán határ védelméről, de mivel tudom, hogy önök hősies és erős emberek, ezért mindenekelőtt szeretném megköszönni, hogy megvédték az államunkat Bahmutnál. Tudom, milyen kemény ellenállást tanúsítottak" - mondta az ukrán elnök.

Eközben az Egyesült Államok arra figyelmeztetett, hogy Oroszország atomfegyver bevetésére készülhet. A föderáció taktikai atomfegyvereinek célpontjai akár a Bahmut nyugati részét védő ukrán alakulatok is lehetnek. Az orosz védelmi miniszter ráadásul épp szerdán döntött úgy, hogy meglátogatja az atomrakéta-silókat a Moszkvától délre fekvő kaluzsi régióban.

Ennek hírére Dél-Korea bejelentette: ha Moszkva megszegi a háborús törvényeket, Szöul fegyvereket fog szállítani Ukrajnának.

"Nincs semmi igazán új ebben, szankciók és a többi. Sajnálatos módon Szöul egy igen barátságtalan pozícióba helyezte magát ebben a történetben. A Nyugat persze próbál minél több országot közvetlenül belerángatni ebbe a konfliktusba, és a fegyverek szállítása pontosan ezt jelentené Dél-Korea részéről" - reagált Szöul állásfoglalására a Kreml szóvivője.

Oroszországot pedig szerdán újabb állam ítélte el: Brazília nemrég megválasztott elnöke, a balliberális Lula da Silva élesen bírálta az orosz agressziót, és felszólította a hadban álló országokat, hogy üljenek tárgyalóasztalhoz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!