2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Ólommal szennyezett bébiétel került a polcokra

Ólommal szennyezett bébiétel került a polcokra a kínai Kanton városában. A gyártó Heinz elismerte a hibát, és visszahívta az üzletekből a csaknem 1500 doboznyi egészségre káros élelmiszert.

Magas fehérje- és kalciumtartalmú zabpehely – a Heinz bébiételében egy egészségre káros adalékot is találtak a kínai Kanton városában. Az itteni boltokba csaknem ezerötszáz doboz, ólommal szennyezett termék került. A szakértők szerint a szervezetbe jutó ólom különböző belső szervi betegségeket okozhat, és lassíthatja a gyermekek testi és szellemi fejlődését. A súlyos hibát a helyi élelmiszer-biztonsági hatóságok észlelték.

„Ellenőriztük az alapanyagokat és a termékeket, csakúgy mint a szennyezett adaggal egy időben gyártott termékeket. Megvizsgáltuk a cég alapanyag-beszerzési és minőség-ellenőrzési rutinját, valamint az alapanyagok feldolgozásának folyamatát is” – közölte a kantoni városi élelmiszerügyi részleg vezetője.

Az ólom az egyik kínai beszállító által előállított szójababporral kerülhetett a zabpehelybe. Az amerikai cég már vissza is hívta az üzletekből a csaknem 1500 szennyezett adagot, a kantoni gyárból még el nem szállított százötvenhárom dobozt pedig bezúzza. Megbetegedésekről egyelőre nem érkezett jelentés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!