2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:05

Külföld

Olaszországban először lesz tanítási ünnep a ramadán vége + videó

Első ízben fog ramadánt ünnepelni egy olasz állami iskola a Milánó melletti Pioltello településen. Az olasz Liga európai parlamenti képviselője szerint az eset nagyon veszélyes, mert újabb lökést jelent az iszlamizáció felé rohanó Európának. A muszlim közösség már évek óta kéri az - egyébként legrégebbi keresztény gyökerekkel bíró - olasz államot, hogy a muzulmán ünnepeket tegyék be az országos ünnepek közé és legyen iskolai szünet mindegyik.

  • Olaszországban először lesz tanítási ünnep a ramadán vége + videó

A közösségi médiában tett közzé üzenetet a Liga egyik brüsszeli képviselője, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy egyre nagyobb veszélyt jelent az iskolákban az iszlamizáció. Olaszországban ugyanis első ízben lesz tanítási szünet a muszlimok vallási ünnepe, a ramadan vége A pioltellói iskola ezt azzal magyarázza, hogy náluk a gyermekek 40 százaléka muszlim, és szerintük a döntés segíti a beilleszkedésüket.

A Hír TV által megkérdezett baloldali képviselő szerint a bevándorlásellenes Liga azért tartja ezt veszélynek, mert idegengyűlölő. A Liga azonban úgy látja, veszélyes precedenst teremthet egy ilyen eset. Európa ugyanis elhagyja a saját vallási jelképeit, és miközben ramadánt kezd el ünnepelni, a saját identitását háttérbe tolja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!