2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Olaszországban egyre hangosabbak és erőszakosabbak a palesztinpárti demonstrálók + videó

Folytatódnak az Izrael-ellenes zavargások Olaszországban. Torino főterén izraeli zászlót égettek több száz palesztinpárti tüntető jelenlétében. A demonstrálók nem csak az egyetemeket veszik birtokba, hanem pályaudvarokra is bevonulnak és megbénítják a nagyvárosok vasúti forgalmát. A részletekről Jánosi Dalma számolt be.

  • Olaszországban egyre hangosabbak és erőszakosabbak a palesztinpárti demonstrálók + videó

Nem csillapodnak a palesztinpárti zavargások Itáliában. Országszerte több helyszínen is tüntetések voltak. Milánóban a GP Morgan Bank székházát vörös festékkel csúfították el az Utolsó Nemzedék klíma aktivistái és az Izrael elleni tüntetők.

Azért vörös festékkel öntötték le, hogy jelezzék, még mindig tartanak az öldöklések a közel-keleti térségben. A bank székházát azért választották, mert úgy vélik az Olaszországban is jelen lévő amerikai pénzintézetek profitálnak a palesztinok elleni háborúból.

Ezzel egy időben a Padovai Egyetemet is felforgatták a Palesztina szabadságát követelő diákegyletek és baloldali szervezetek. Megpróbálták áttörni a rendőrségi sorfalat, hogy az akadémia szenátus ülésén szóhoz juthassanak.

Továbbra is azt követelik az egyetem vezetőségétől, hogy függessze fel az izraeli intézményekkel kötött együttműködési szerződéseket és ösztöndíj programmal segítsék a palesztin diákokat. Az olasz nagyvárosokban egyre szélesebb teret követelnek maguknak a demonstrálók. Torinóban már egy hónapja elfoglalták az egyetemet, most pedig már a pályaudvart is birtokba vették. A hétvégén több százan vonultak a vonatsínekre és bénították meg órákon keresztül az ország északi részének vasúti forgalmát.

Torino főterén pedig izraeli zászlót égettek több száz tüntető jelenlétében. Az olasz felsőoktatási intézményeknek komoly kiadást jelent a palesztinpárti tüntetők által okozott károk helyreállítása. A római La Sapienza egyetem rektora közölte 330 ezer euróba került az egyetem kápolnájának és a mozgássérülteknek fenntartott helyiség rendbetétele.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Öngyilkos merénylet történt Mogadishuban

Öngyilkos merénylet történt Mogadishuban

Legkevesebb 11 halálos áldozata van a szomáliai főváros, Mogadishu rendőrakadémiája egyik kávézójában végrehajtott öngyilkos merényletnek - közölte csütörtökön a helyi rendőrség.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!