2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Olaszország szigorításokra kényszerül + videó

Újabb szigorításokat vezet be az olasz kormány az általános veszélyhelyzet miatt. Az intézkedés nyomán a külföldi állampolgárokkal szemben is komolyabban fognak fellépni. Büntetés vár az illegális bevándorlókra, a nemzetközi terrorizmusban résztvevőkre és azokra a roma nőkre, akik terhességükre hivatkozva eddig nem voltak büntethetőek.

  • Olaszország szigorításokra kényszerül + videó

A római kormány tovább dolgozik azon, hogy visszaállítsa a törvényességet az országban. Ezért új rendelkezéseket hozott, amelyek egy része a külföldi állampolgárokat is érinti.

Akár 6 évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak azok az illegális bevándorlók, akik a befogadó központokban zavargást szerveznek vagy abban részt vesznek.

Tíz évig lesz továbbá visszavonható azon külföldiek már kiadott olasz állampolgársága, akikről kiderül, hogy súlyos bűncselekményt követtek el.

"A nemzetközi terrorizmus elleni küzdelem miatt új törvényjavaslatok készülnek. Például aki robbanószerkezet elkészítésére és felhasználására vonatkozó utasításokat tartalmazó anyagot készít, és azt a világhálón terjeszti, azoknál igyekszünk a büntetéssel a megelőzésre fókuszálni"

- mondta Matteo Piantedosi, a belügyminiszter.

A hatóságok mostantól eljárhatnak azokkal szemben, akik eddig a kiskorúakat koldulásra kényszerítették az iskola helyett és azokkal szemben is, akik eddig nem voltak büntethetőek.

"A problémát azok jelentik, akik a gyermekeket még születésük előtt bűncselekmények elkövetésére használják fel. Gondolok itt a romákra, akiknek 5, 10, 15 bűnügy van a hátuk mögött, és nem lehet őket letartóztatni lopás, rablás, zsebtolvajlás után, mert a terhességet bűnözési eszközként használják"

- közölte Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes.

A római kormány fontosnak tartja az erőszak vagy sérülés áldozatául esett rendőrök nagyobb védelmét, de a rendvédelmi szervek tagjai ezért további engedély nélkül tarthatnak majd a szolgálati fegyverükön kívül magánlőfegyvert is.

"Vannak olyan bűncselekmények, amelyek miatt feltétlenül szükség van a határozott, kemény döntésekre. Nem csak azért, hogy ne ismétlődjenek meg hanem azért is, hogy figyelmeztessék az embereket"

- hangsúlyozta Simone Billi, kormánypárti képviselő.

A törvényjavaslatok közül az egyik a kiskorú bűnözőkre is kitér. Elrendelhetik az aluljárókba, vasútállomásokra és kikötőkbe való belépési tilalmukat, ha az említett helyeken elkövetett lopás, rablás vagy más, vagyon vagy személy elleni bűncselekmény miatt már eljárás alatt állnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!