2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

A "Bihar grófja" Czárán Gyula

Következik:

Napindító 04:00

Külföld

Olasz titkosszolgálati jelentés: az NGO-k jelenléte növeli a tengeri halálozások számát

A civil hajók jelenléte a Földközi- tengeren megnöveli a tengeri elhalálozások számát - ez derül ki az olasz Nemzetbiztonsági Információs Hatóság felméréséből. Közben a nemzetközi NGO-k folyamatosan a migráció támogatását követelik. Az olasz kormány az emberkereskedők megfékezése és a halálozások megugró száma miatt a kiinduló országok segítését kéri.

  • Olasz titkosszolgálati jelentés: az NGO-k jelenléte növeli a tengeri halálozások számát

A 2022-es év adatait feldolgozó riportból kiderül, hogy a tavalyi év során megemelkedett a tengeri balesetek, hajótörések és a halálos áldozatok száma. Ezek azért következhettek be, mert az emberkereskedők egyre bizonytalanabb, egyre rozogább csónakokban indítják útnak az illegális bevándorlókat, akik aztán sem a mentőhajókat, sem a dél-olasz partokat nem érik el.

Az emberkereskedők videókon reklámozzák a tengeri átkelést és ezekben a videókban többek között a civil szervezetek munkáját is feltüntetik, hogy azt az érzést keltsék az Európába vágyó emberekben, hogy biztonságos tengeri átkelést tudnak garantálni számukra. Ilyen módon a civil hajók tevékenysége követett módon, de befolyásolja az emberkerekedők tevékenységének virágzását is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

Az Egyesült Államok nem küld katonákat harcolni Ukrajnába – szögezte le kedden a washingtoni Fehér Ház arra reagálva, hogy korábban a francia államfő arra utalt, nem zárkózik el attól, hogy nyugati országok szárazföldi csapatokat küldjenek Ukrajnába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!