2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Én és a nagyapám 17:25

Külföld

Olasz Testvérek: csőd az Európai Unió bevándorlási politikája

Nem érdeklik az olaszokat a közvélemény-kutatások. Sokkal inkább azt figyelik, mennyivel nő a gazdaság, mennyivel csökken a munkanélküliség és hány gyermek születik Olaszországban. Erről beszélt Georgia Meloni az Olasz Testvérek kormánypárt 10. születésnapján. Nikolá Procaccini , a párt európai parlamenti képviselője pedig már arról beszélt a rendezvényen, hogy az uniós intézmények bevándorláspolitikája csődöt mondott.

  • Olasz Testvérek: csőd az Európai Unió bevándorlási politikája

Az olasz miniszterelnök pártja szombat esti születésnapi rendezvényén értékelte fennállásuk 10 éves munkáját. Szót ejtett többek között a nemzeti érdekek képviseletéről és az illegális bevándorlás európai kezeléséről is. Szerinte a dublini egyezmény nem működőképes modell, hiszen az csak a valódi menekültekre vonatkozik, akik háborúból jönnek. Olaszországba azonban jórészt gazdasági bevándorlók érkeznek, akiket nem lehet tovább küldeni más országokba.

Georgia Meloni kiemelte, hogy Európát továbbra sem elit klubnak tartja, hanem egy olyan közösségnek, ahol mindenki egyenrangú kell legyen.

Nicola Procaccini, az Olasz Testvérek Európa parlamenti képviselője Híradónknak azt nyilatkozta, hogy minden, amit az Európai Unió eddig bevándorlás témában tett az kudarcot vallott. Mint fogalmazott: számtalan ember életébe került, csökkent a városok biztonsága, vastagodott viszont az embercsempészek pénztárcája. Az európai jobboldal, köztük Magyarország közreműködésével most ezen szeretnének változtatni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarországnak ismét igaza lett

Magyarországnak ismét igaza lett

A tudományos állásfoglalás szerint 2050-ig a klímasemlegesség nem érhető el atomenergia nélkül. Magyarország régóta atomenergia-párti, amely miatt számos kritika érte. Most úgy tűnik, a dubaji klímacsúcson fordulat történt a nemzetközi közösség álláspontjában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!