2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Ők döntöttek Európa jövőjéről + videó

Véglegesen jóváhagyta az uniós migrációs és új menekültügyi paktum valamennyi fejezetét az Európai Tanács. Ez az a rendelkezés, amelyik az illegális bevándorlók kötelező szétosztásáról szól. Lengyelország és Magyarország a jogszabálycsomag ellen szavazott.

  • Ők döntöttek Európa jövőjéről + videó

Az uniós tagállamok pénzügyminiszterei vidáman fotózkodnak miután elfogadták az új migrációs paktumot. Tették mindezt úgy, hogy korábban az Unióban úgy határoztak, hogy csak a 27 tagállam egyhangú szavazat után hozhatnak ilyen horderejű döntést.

A migrációs paktum központi eleme a kötelező szolidaritás, vagyis az Európába érkezetteket kötelezően szétosztanák a tagállamok között azon tagállamok és akik nem vállalják azok migránsonként húszezer eurot kell fizetniük.

Magyarország pénzügyminisztere ragaszkodott a magyar állásponthoz és nem szavazta meg a javaslatot. Hazánk mellett Lengyelország és Szlovákia voksolt nemmel.

Hibás döntés született Brüsszelben

- így értékelte a keddi ülést a Hír TV által megkérdezett biztonságpolitikai szakértő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Európa képes lenne megvívni Ukrajna háborúját Oroszországgal?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!