2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 22:40

Külföld

Objektívnak nem nevezhető, közel egyórás anyagban foglalkozik Orbán Viktorral a német köztévé

A német köztévé videójában annyira kritizálni szerette volna a magyar kormányfőt, hogy még megdicsérniük is sikerült – írja a Mandiner.

  • Objektívnak nem nevezhető, közel egyórás anyagban foglalkozik Orbán Viktorral a német köztévé

Egy ideje a világ minden tájáról zarándokolnak a jobboldali populisták Magyarországra. Németországból is – hangzik el a német köztévé videójának első perceiben a magyar miniszterelnök kapcsán, 

ugyanis Orbántól tanulni azt jelenti, hogy megtanulni győzni

– konstatálja a videó narrátora, aki a német nézők tájékoztatására leszögezi: „Orbán pártja, a Fidesz 2010 óta kétharmados többséggel kormányoz”. Természetesen gyorsan hozzátéve a magyar ellenzéki narratívát, miszerint egy „megosztott ország” jött létre.

Nem meglepő tehát, hogy mint az a Magyaroszággal szemben kritikus videókban lenni szokott, a német köztévé videójában is képviseltette magát a hazai baloldal.

Ezúttal az ellenzéki a megmozdulásokról ismert Molnár Áron „NoÁr” bukkant fel a német köztévé felvételein.

Érdekesség Molnár Áron megjelenése kapcsán, hogy a videóban szembesítették azzal a kijelentésével, hogy „fekete listán” lenne itthon.

Azt mondod, hogy feketelistán vagy, de épp most játszottál a Hadik című filmben

– vetette fel a német köztévé munkatársa Molnárnak, aki a magyar színész alakítását úgy értékelte, hogy „remek színészi teljesítményt nyújtott”. Az újságíró szerint a Hadik című film maga „ugyanakkor egy csöpögősen nacionalista, már-már giccses, heroikus, antimodern film.” 

A német köztévé videójában megszólal Ungváry Krisztián történész is, aki történelemhamisítónak nevezi a három éve átadott Trianon-emlékművet, abba az áldozatmítoszt látja bele.

A riport végén a ZDF-nek sikerül „lemennie vidékre”, és azt tudakolni egy kápolnásnyéki polgárőrtől, hogy a magyar vagy az EU-s zászló áll-e hozzá közelebb.

A teljes cikket a Mandiner oldalán olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: Kölcsönös tiszteletre épül a magyar-bajor kapcsolat + videó

Szijjártó Péter: Kölcsönös tiszteletre épül a magyar-bajor kapcsolat + videó

A miniszter hozzátette: "Az elmúlt évek válságaira a magyar gazdaság politika rendre sikeres válaszokat adott, ennek eredményeként tért vissza a magyar gazdaság növekedési pályára, ennek eredményeként döntünk folyamatosan beruházási, export és foglalkoztatási rekordokat, ennek hatására tudtuk visszanyerni versenyképességünket."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!