2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Obama másodszorra duplázik

Barack Obama vasárnap kezdi meg második hivatali idejét. Helyi idő szerint délben teszi le az esküt a Fehér Házban. Közben az amerikai elnök egy tévéműsorban már ismertette a fegyverviselés szigorításával kapcsolatos jogszabálytervezetet.

Obama elnök heti televíziós beszédében is a fegyverreformról beszélt. A kongresszustól a fegyverárusok és -vásárlók szigorúbb ellenőrzését, valamint a félautomata fegyverek betiltását indítványozó törvény mihamarabbi elfogadását várja. „Az amerikaiak túlnyomó többsége egyetért, hogy a fegyverek vásárlóinak igazolniuk kell büntetlen előéletüket” – mondta.


A törvény Obama beiktatásáig biztosan nem készül el. Washingtonban már megkezdték az előkészületeket. A helyi boltok megteltek emléktárgyakkal, de a szervezők a négy évvel ezelőtti kétmilliós tömeg helyett idén kevesebbet, körülbelül 800 000 embert várnak a Capitolium előtti főtérre. Barack Obama idén kétszer teszi le hivatali esküjét, mert az alkotmány által előírt január 20-a vasárnapra esik. Az elnök ekkor csak egy szűk körű szertartáson, hétfőn pedig – a hagyományoknak megfelelően – a Kongresszus lépcsőjén teszi majd le esküjét. Erre külön mobilalkalmazást fejlesztettek ki, hogy mindenki élőben követhesse az eseményt. A beiktatáson fellép majd Beyoncé és Kelly Clarkson is, a két Bush elnök azonban – idősebb George Bush több hete húzódó betegsége miatt – nem lesz jelen a ceremónián.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!