2023. 03. 25. Szombat Irén, Irisz napja
Jelenleg a TV-ben:

Pajtakult

Következik:

Poltikai hobbista 04:00

Külföld

Obama: A katonai fegyvereknek nem az utcán a helye

A fegyvertartás szigorítása mellett szólalt fel Barack Obama a denveri rendőrakadémián. Az amerikai elnök szerint a katonai típusú támadó lőfegyverek és a nagy kapacitású tárak a hadszíntérre valók, nem az utcára. Közben a legutóbbi fegyveres ámokfutás helyszínén, Connecticutban elfogadták az eddiginél szigorúbb fegyvertörvényt.

Coloradóban, az Egyesült Államok két legvéresebb tömeggyilkosságának helyszínén érvelt az amerikai elnök ismét a fegyvertartás szigorítása mellett. Az 1999-es Columbine-i iskolai vérengzésnek 13 halálos áldozata volt, a Batman-film tavalyi bemutatóján pedig 12 ember vesztette életét egy lövöldözésben. Az állam decemberben megszigorította a fegyvervásárlók hátterének ellenőrzését, ami Obama elnök szerint a fegyverlobbi állításaival szemben nem sérti az amerikaiak alkotmányos jogait.

– A szigorú átvilágítás nem csorbítja a szabályosan fegyvert tartók jogait, ugyanakkor segít, hogy a fegyverek ne kerülhessenek veszélyes emberek kezébe – mondta Barack Obama. Az elnök megismételte, hogy a katonai fegyverek nem a civil társadalomba valók.

Szerdán abban a Connecticutban is betiltották a támadó fegyvereket és a 10 tölténynél nagyobb tárakat, valamint a vásárlók átvilágítását is megszigorították ahol tavaly egy ámokfutó 26 emberrel végzett. Obama elnök kiemelte, hogy a lakosság többsége támogatja a fegyverviselés szigorúbb szabályozását, de a fegyverlobbi ellenállása miatt a szövetségi törvényhozás valószínűleg csak a háttérellenőrzés megszigorítását fogadja majd el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Emmanuel Macron és Ursula von der Leyen áprilisban Pekingbe utazik, hogy tárgyaljanak a kínai elnökkel. A francia elnök a kétnapos brüsszeli csúcs után tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: látogatásuk célja, hogy nyomást gyakoroljanak Hszi Csin-Pingre, hogy rávegye az orosz elnököt a háború lezárására.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Véget ért a kétnapos EU-csúcs

Véget ért a kétnapos EU-csúcs

Az első csütörtöki napon a tagállamok képviselői 1 millió darab tüzérségi lőszer küldéséről állapodtak meg Ukrajna számára egy éven belül. Hazánk ugyanakkor továbbra sem egyezett bele, hogy lövedékeket adjon Kijevnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!