2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Külföld

Közel a bukás? Riasztó mélységbe került a Scholz-kormány támogatottsága

A jelenlegi adatok szerint a német kormánnyal szembeni elégedetlenség rekordot döntött, és eléri a 76 százalékot.

  • Közel a bukás? Riasztó mélységbe került a Scholz-kormány támogatottsága

Az Ampel-koalíció – a Szociáldemokrata Párt (SPD), a Szabaddemokrata Párt (FDP) és a Zöldek együttes kormányzását a németek mindössze 17 százaléka támogatja, ez pedig egalacsonyabb népszerűségi mutatót jelenti megalakulása óta – derül ki az Insa közvélemény-kutató intézet eredményeiből. 

A Magyar Nemzet beszámol róla, hogy Olaf Scholz kancellár különösen kemény kritikával kénytelen szembesülni: a választók 72 százaléka fejezte ki elégedetlenségét az ő munkájával, ami háromszázalékos növekedést jelent december eleje óta. Mindössze 20 százalék értett egyet azzal, hogy Scholz megfelelő munkát végez.

Ezeknek az eredményeknek a visszhangja hatással van a pártok helyezésére is, ahol az ahol az SPD egy százalékpontot veszít, és most 15 százalékon áll, csak feleannyira, mint az Unió, amely 30 százalékon áll. A Zöldek (12 százalék) és az FDP (5 százalék) stagnálnak. Meglepő módon a „Sonstigen” (Egyéb) kategória győztesként emelkedik ki, kilenc százalékot szerezve, ami jelentős, háromszázalékos növekedést jelent.

Borítókép: Olaf Scholz kancellár, fotó: Krisztian Bocsi/Bloomberg - Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

A Vezércikk mai adásában többi között szó volt Clark tábornok a Soros-hálózatot leleplező rejtélyes videójáról, a baloldal 860 millió forintba kerülő kéretlen sms-eiről, Gyurcsány fenyegetőzéséről és a bővítéspárti magyar EU-elnökségről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb Biden került bajba

Újabb Biden került bajba

Az üzletemberként dolgozó James Bident a testvéréhez fűződő üzleti és pénzügyi kapcsolatairól kérdezték a képviselőház felügyeleti bizottságának tagjai.
Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Velkovics Vilmos vendége Prőhle Gergely, korábbi berlini nagykövet, az NKE intézet igazgatója volt, akivel többi között a következő témákat beszélték meg. A menedékkérők állami segélyezésének formájaként bevezetik Németországban a fizetési kártyát, a konzervatív ellenzék megtiltaná, hogy alkoholt és cigarettát lehessen vásárolni a kártyával, Komplett városrészeket vettek át a bevándorlók Berlinben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!