2020. április 8.,
szerda, Dénes napja

Nyoma veszett a sztárfocista repülőjének

Hír TV

2019. január 23., szerda 08:33, frissítve: szerda 13:13

Tovább keresik azt a kisrepülőt, amely a La Manche-csatorna felett tűnt el hétfő este, fedélzetén a Cardiff City labdarúgócsapatának friss igazolásával, Emiliano Salával. A brit partiőrség tegnap a rossz idő miatt függesztette fel a kutatást.

Guernsey-szigetnél a brit partiőrség pásztázza távcsővel a La Manche csatornát. A kutatóhajók kedden a rossz idő miatt függesztették a kutatást a Cardiff City új játékosát, Emiliano Sala-t szállító gépe után.

Sala édesapja az egyik argentin napilapnak azt mondta, hogy fia hangüzenetet küldött barátainak a gép fedélzetéről, amelyben azt mondta, egy olyan repülőgépen ül, amely mindjárt a darabjaira esik szét, és nagyon fél. Sala azt üzente, hogyha másfél órán belül nem kapnak hírt róla, nem tudja, küldenek majd érte bárkit is.

Nem tudom, mint gondoljak. Az órák csak telne, a legrosszabbra gondolok. Vasárnap beszéltem vele utoljára, nagyon boldog volt, hogy nagyobb csapatban játszhat – mondta a focista édesapja, Horacio Sala.

Az egymotoros repülőgép pilótája - a rendőrség szerint - 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

Nem volt segélyhívás, egyszerűen csak eltűnt a radarról. Lehet, hogy a repülő más irányban repült tovább, de folytatjuk a keresést, hogy ha a legrosszabb forgatókönyv következett be, hogy a tengerbe csapódott – mondta el Guernsey kikötőparancsnoka, David Baker. 

A 28 éves argentin csatár múlt pénteken írt alá az angol Premier League-ben szereplő walesi klubhoz a franciaországi Nantes-tól, klubrekordot jelentő, majdnem 5 és fél milliárd forintért. Hétfőn első meccsére indult el új együtteséhez.

Arra várunk, hogy tájékoztassanak minket, de mi is hívjuk őket, és próbáljuk az ügynökét is elérni, meg a családját is, mert nagyon aggódunk. Ez nagyon nehéz időszak a családjának – nyilatkozta a Cardiff City vezérigazgatója Ken Choo. Kedden este érte szorítottak egykori klubjának szurkolói is.

Nagyon szomorú vagyok, mert Emiliano Sana nagyon fontos játékosa volt a Nantes-nak, és a drukkerek nagyra értékelték. Azért vagyok itt, hogy tisztelettel adózzak előtte emiatt a szerencsétlen tragédia miatt– mondta Sylvan, egy nantes-i drukker. Sala eltűnésének hírére a francia szövetség elhalasztotta a Nantes szerdai francia Kupa-mérkőzését is.