2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Nyilvánosságra hozták az izraeli csoportos nemi erőszak részleteit

Magyar Nemzet

2020. szeptember 2., szerda 17:21

Összeállt a kép, sikeresen rekonstruálta az eseményeket az izraeli rendőrség annak a 16 éves lánynak az ügyében, akit az első hírek szerint több mint harmincan erőszakoltak meg egy eilati szállodában. Várhatóan ma emelnek vádak tizenegy gyanúsított ellen: négy fő vádlottat, két 27 éves férfit és két 17 éves tinédzsert nemi erőszakkal, további hét, többségében kiskorút bűnrészességgel és segítség elmulasztásával vádolhatnak meg. A fizikai és digitális bizonyítékok, vallomások alapján a hatóságok nyilvánosságra hozták az egész országot sokkoló eset részleteit - írja a Magyar Nemzet.

The Jerusalem Post és a Times of Israel beszámolói szerint a tizenhat éves lány augusztus 10-én barátnőjével vakációzni érkezett Eilatba, a népszerű izraeli üdülővárosba, ahol a Red Sea Hotelben szálltak meg. A fiatalok a szálloda medencéjénél múlatták az időt, alkoholt fogyasztottak, a támadás 27 éves fő gyanúsítottja már itt megkörnyékezte a későbbi áldozatot, ám a lány ekkor még sikeresen elhárította ajánlatait, mondván túl idős hozzá. Néhány órával később a túl sok italozástól a lány nem érezte jól magát, ezért úgy döntöttek, hogy visszamennek szobáikba. A folyosókon azonban összefutottak a korábban tolakodó férfival,

aki azt állította magáról, hogy medikus, és tud segíteni. Az erősen ittas lány barátját elküldte a legközelebbi boltba valamilyen rágcsálnivalóért, ő maga pedig saját szobájába kísérte áldozatát. A rendőrök gyanítják, hogy amint becsukódott az ajtó, erőszakoskodni kezdett vele.

A biztonsági kamerák felvételeiből kiderült, hogy a következő másfél órában 16 felnőtt és kiskorú járta meg a szobát. Közülük volt, aki nemi erőszakot követett el, más csak szexuálisan zaklatta a magatehetetlenül fekvő áldozatot, néhány telefonjaikkal rögzítették a bűncselekményt. Korábban a hatóságok arról tájékoztattak, volt olyan időszak, hogy egyszerre tízen tartózkodtak a szobában.

A felvételeken látszik, ahogy a csoport az ajtó előtt gyülekezik, egymást bátorítva, hogy menjenek be, és telefonos üzenetekben invitálva másokat.

A hatóságok szerint kizárt, hogy az alkoholtól öntudatlan lány ehhez beleegyezését adta.

Az áldozat másnap nem is emlékezett semmire a történtekből.

Csak azután kezdett gyanakodni, hogy néhány elkövető megkérdezte tőle, lenne-e kedve még egyszer együtt lenni velük? Később azt is közölték vele, hogy az eseményekről videó és képek is készültek, és megfenyegették, hogy nyilvánosságra hozzák azokat. A lány ezután fordult a rendőrséghez. A hatóságok szerint a tettesek nem blöfföltek: habár megpróbálták eltüntetni, a felvételek valóban léteznek, egymás közt terjeszteni is kezdték őket. A kibervédelmi csapat sikeresen lenyomozta a videókat, minden másolatot megszerzett, így azok nem kerültek fel a világhálóra. Minden óvatosság ellenére kiszivárgott viszont az áldozat neve, aki azóta is fenyegető üzeneteket kap. A híradások szerint szakemberek veszik körül, nagyon megviselték a történtek, de próbálja feldolgozni őket.

A kiskorú vádlottakat egyébként szabadon engedték, házi őrizetben, szabadon védekezhetnek. A két nemi erőszakkal gyanúsított tinédzser szülei azt nyilatkozták, fiaikat ártatlanul hurcolják meg. Tagadta bűnösségét az ügy 27 éves fő vádlottja is.

Korábban őrizetbe vették a bűncselekménynek otthont adó hotel igazgatóját is, de már őt is házi őrizetbe helyezték. A bíróságon a nő könnyek közt vallott arról, hogy 14 éves korában őt is megerőszakolták, azóta is szorong. A szálloda sokáig tagadta, hogy falaik között ilyen bűncselekmény történhetett, mert szerintük feltűnt volna a biztonságiaknak több tucat ittas fiatal csoportosulása.

Magyar Nemzet