2023. 01. 30. Hétfő Martina, Gerda napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

November óta először regisztráltak új fertőzöttet Új-Zélandon

Két hónap után először ismét koronavírus-fertőzést regisztráltak Új-Zélandon. Az egészségügyi hatóságok jelentései szerint egy 56 éves nő vélhetően a karantén ideje alatt kapta el a vírus új, dél-afrikai variánsát. Az eset miatt Ausztrália 72 órára felfüggesztette a Wellingtonnal kötött, szabad utazásra vonatkozó egyezményt.

  • November óta először regisztráltak új fertőzöttet Új-Zélandon

Az új-zélandi légitársaság gépe fut be az aucklandi reptérre. A különböző utazási korlátozások ellenére Ausztrália és Új-Zéland közötti megállapodás értelmében az elmúlt időszakban szabadon utazhattak egymás országaiba a két állam polgárai. Az egyezményt azonban most 72 órára biztosan felfüggesztette a Canberra-i kormány. Két hónap után először ugyanis ismét koronavírus-fertőzést regisztráltak Új-Zélandon.

Az ausztrál rendelkezés szerint a szomszédos országból érkezőknek a következő három napban a reptérről egyből egy olyan hotelbe kell menniük, ahol letölthetik a karanténidőszakot, és ezután is csak negatív Covid-teszttel hagyhatják el a létesítményt.

Az egészségügyi hatóságok jelentései szerint az 56 éves új-zélandi nő vélhetően karantén ideje alatt kapta el a vírus új, dél-afrikai variánsát. A nő nemrég tért vissza Európából, január 13-án hagyta el a karantént, miután kézhez kapta az ehhez szükséges negatív teszteredményeket. Ennek ellenére néhány héttel később pozitív tesztet produkált. A szakemberek szerint a fertőzés tünetei enyhék voltak, a nő izomfájdalmakra panaszkodott, légzőszervi problémái nem voltak, így vélhetően kevesebb eséllyel adta át másnak a betegséget.

Az új-zélandi hatóságok közben hétfőn bejelentették, hogy 2021 júniusáig a körülbelül 5 milliós ország teljes lakosságát be szeretnék oltani.Wellington a svéd-brit AstraZeneca, az amerikai-német Pfizer/BioNTech, az amerikai Novavax és a Johnson & Johnson gyógyszergyártó cégektől rendelt koronavírus elleni oltóanyagot.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!