2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális extra

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Növeli katonai jelenlétét az Egyesült Államok a közel-keleti feszültség oldására + videó

Eközben Izrael is készülődik, újabb palesztin tömegeket szólítottak fel, hogy hagyják el lakóhelyüket. A Hezbollah pedig rakétákat lőtt ki Izrael északi része felé, személyi sérülés nem történt.

  • Növeli katonai jelenlétét az Egyesült Államok a közel-keleti feszültség oldására + videó

Palesztinok tízezreit evakuálja az izraeli hadsereg Hán-Júniszból, mert újabb csapást készíthet elő a Gázai övezetre. Legutóbb a gázavárosi iskolára mértek csapást, a Hamász legkevesebb 90 halálos áldozatról számolt be. Izrael vitatja a számokat és azt állítja. 19 palesztin szélsőségessel végzett az akcióban.

A civil áldozatok nagy száma miatt Kamala Harris amerikai alelnök is bírálta Izraelt.

„Izraelnek joga van a Hamász terroristái ellen harcolni. De ahogy már sokszor, sokszor elmondtam, szerintem fontos felelősségük az is, hogy elkerüljék a civil áldozatok számát.” - mondta az USA alelnöke.

Az amerikai védelmi miniszter, Lloyd Austin bejelentette, atom-tengeralattjárót vezényel a Közel-Keletre. A lépés szokatlannak számít, mivel a Pentagon általában nem közli csapatainak tartózkodási helyét, főleg nem egy tengeralattjáró nyilvános bevetését. Az amerikai védelmi miniszter megerősítette, hogy az Egyesült Államok kész megvédeni Izraelt bármilyen áron.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Komment - Mit jelent ma nekünk 1956. október 23-a?

Komment - Mit jelent ma nekünk 1956. október 23-a?

Ezúttal is négy vendéggel igyekeztünk a különböző témákat egy kicsit könnyedebb köntösben megvizsgálni és lendületes hangvételben megbeszélni a legfontosabbakat. Műsorvezető: Mészáros Nóra.
Halomra ölik egymást az emberek Szudánban

Halomra ölik egymást az emberek Szudánban

Két nap alatt több mint hetven ember vesztette életét Szudánban a hadsereg és a félkatonai erők összecsapásaiban - jelentették kedden a szudáni fővárosban működő önkéntes mentőalakulatok és helyi aktivistacsoportok.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!