2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Növekedett a Gabrielle ciklon halálos áldozatainak száma

Kilencen életüket vesztették és mintegy 3500 embert eltűntként tartanak nyilván a Gabrielle ciklon okozta áradások és földcsuszamlások következtében. A kormányfő pénteken az évszázad legnagyobb új-zélandi természeti katasztrófájának nevezte a hét elején átvonuló ciklont, amely főként az Északi-szigeten súlyos károkat okozott. Mintegy tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

  • Növekedett a Gabrielle ciklon halálos áldozatainak száma

Új-Zéland északi-szigetének keleti partján akkora pusztítást végzett a Gabrielle ciklon, hogy több, mint hatvanezer otthon maradt áram nélkül.

A kormányfő az áradások sújtotta régióban az évszázad legnagyobb új-zélandi természeti katasztrófájának nevezte a hét elején átvonuló ciklont, amely főként az Északi-szigeten súlyos károkat okozott.

Mintegy tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

Egyes házakat a földdel tett egyenlővé a vihar. A keleti parton fekvő Gisborne lakosait arra kérték, hogy ne használják a vezetékes vizet, mivel a régió vízműve meghibásodott. Komplett mezőgazdaságok mentek tönkre.

A rendőrség számos ember eltűnését megerősítette. 

Új-Zélandon a természeti katasztrófa miatt rendkívüli állapotot hirdettek ki. Korábban csak két alkalommal jelentettek be országos szükségállapotot, a 2011-es földrengés után és a 2020-as koronavírus-járvány idején.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!