2023. 10. 05. Csütörtök Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Külföld

Növekedett a Gabrielle ciklon halálos áldozatainak száma

Kilencen életüket vesztették és mintegy 3500 embert eltűntként tartanak nyilván a Gabrielle ciklon okozta áradások és földcsuszamlások következtében. A kormányfő pénteken az évszázad legnagyobb új-zélandi természeti katasztrófájának nevezte a hét elején átvonuló ciklont, amely főként az Északi-szigeten súlyos károkat okozott. Mintegy tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

  • Növekedett a Gabrielle ciklon halálos áldozatainak száma

Új-Zéland északi-szigetének keleti partján akkora pusztítást végzett a Gabrielle ciklon, hogy több, mint hatvanezer otthon maradt áram nélkül.

A kormányfő az áradások sújtotta régióban az évszázad legnagyobb új-zélandi természeti katasztrófájának nevezte a hét elején átvonuló ciklont, amely főként az Északi-szigeten súlyos károkat okozott.

Mintegy tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

Egyes házakat a földdel tett egyenlővé a vihar. A keleti parton fekvő Gisborne lakosait arra kérték, hogy ne használják a vezetékes vizet, mivel a régió vízműve meghibásodott. Komplett mezőgazdaságok mentek tönkre.

A rendőrség számos ember eltűnését megerősítette. 

Új-Zélandon a természeti katasztrófa miatt rendkívüli állapotot hirdettek ki. Korábban csak két alkalommal jelentettek be országos szükségállapotot, a 2011-es földrengés után és a 2020-as koronavírus-járvány idején.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

A mai Vezércikkben a meghívott vendégek karcos és határozott véleményt formáltak Brüsszel – az uniós pénzek feltételeivel kapcsolatos – üzengetéséről, a zuglói szocialista ingatlanbotrány új fejleményeiről, Karácsony Gergely gyenge magyarázkodásáról a gigászi BKV-prémiumok ügyében, továbbá az adatvédelmi szempontból aggályos fővárosi lakógyűlésről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!