2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Növekedett a Gabrielle ciklon halálos áldozatainak száma

A Gabrielle ciklon okozta áradások és földcsuszamlások következtében nyolcan vesztették életüket Új-Zélandon, és mintegy 3500 embert eltűntként tartanak nyilván.

  • Növekedett a Gabrielle ciklon halálos áldozatainak száma

Chris Hipkins kormányfő az áradások sújtotta Hawke's Bay régióban tartott sajtótájékoztatóján, pénteken az évszázad legnagyobb új-zélandi természeti katasztrófájának nevezte a hét elején átvonuló ciklont, amely főként az Északi-szigeten súlyos károkat okozott. Mintegy tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

A nyolcadik halálos áldozat, egy gyermek holttestét pénteken találták meg Eskdale-ben. A rendőrségi közlemény szerint a kétéves kislány csütörtökön az áradás miatt lelte halálát.

Az egész ország részvéttel gondol az áldozatokra - mondta Hipkins, hozzátéve, hogy várhatóan még találni fognak holttesteket.

A rendőrség Hawke's Bay és Tairawhiti környékén számos ember eltűnését megerősítette. Amint a távközlési szolgáltatások újra működni fognak, várhatóan nőni fog az eltűnt és megkerült emberekről szóló bejelentések száma - fűzték hozzá.

A keleti parton fekvő Gisborne lakosait arra kérték, hogy ne használják a vezetékes vizet, mivel a régió vízműve meghibásodott.

Új-Zélandon a természeti katasztrófa miatt hétfőn rendkívüli állapotot hirdettek ki, az ország történetében harmadszor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Féltek a tatabányai étterem dolgozói Magyar Péter híveinek őrjöngése miatt + videó

Féltek a tatabányai étterem dolgozói Magyar Péter híveinek őrjöngése miatt + videó

Ismét botrányos jelenetek zajlottak Magyar Péter országjárása során. Ezúttal egy tatabányai étterem és kávézó előtt őrjöngtek a hívei. Öt aktivista szeretett volna a teraszon leülni, de - állításuk szerint - ezt a személyzet megtiltotta nekik, mert a Tisza Párt kitűzőjét viselték. Az étterem üzemeltetője szerint ez nem igaz, csupán annyi történt, hogy a teraszon lévő asztalok foglaltak voltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti részvételét az Izraellel közvetetten folytatott tűzszüneti tárgyalásokon a több tucat emberéletet követelő rafahi légicsapás miatt - közölték hétfőn a radikális iszlamisták képviselői a dpa német hírügynökséggel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!