2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Elveszett illúziók 11:00

Külföld

Novák Katalin Bécsben: Nyitott belső és biztos külső határokra van szükség Európában

Átjárható, nyitott belső határokra és biztos külső határokra van szükség Európában - hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök Alexander Van der Bellen osztrák elnökkel tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján Bécsben.

  • Novák Katalin Bécsben: Nyitott belső és biztos külső határokra van szükség Európában

Novák Katalin kiemelte: megbeszélésükön megegyeztek abban, mindketten elkötelezettek a két ország közti stabil kapcsolatban, hogy Európa szívében Ausztria és Magyarország minél erősebb szövetséges legyen. Mint mondta, szó esett többek között az Ukrajnában zajló háborúról, a kárpátaljai magyarok helyzetéről, az energiafüggetlenség szükségességéről, a bevándorlás és a migráció kérdéséről, a nyugat-balkáni bővítés folytatásának fontosságáról.

    Novák Katalin a bevándorlásról kifejtette: különbséget tenne a menekültek, a legális gazdasági bevándorlók és az illegális bevándorlók között. A menekültek támogatásában egyértelműen azonos állásponton vannak az osztrák elnökkel, azaz a menekültek segítése, befogadása humanitárius feladat. A legális gazdasági bevándorlás szuverén nemzeti döntés eredménye lehet, az illegális bevándorlással szemben azonban határozott fellépésre van szükség - hangsúlyozta a magyar államfő.

    Alexander van der Bellen felhívta külön a figyelmet arra, azt "Ausztriában talán kevésbé tudjuk, hogy a háborúnak egy ponton igazán különleges jelentősége van Magyarország számára, ez pedig az Ukrajnában élő magyar kisebbség". Álláspontja szerint mindnyájunk számára világos, hogy ez a helyzet Magyarországon aggodalomra ad okot.

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel 93. percben szerzett góljával mentett pontot a Philadelphia Union a vendég Chicago Fire ellen szombaton az észak-amerikai labdarúgóliga (MLS) idei szezonjának első fordulójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!