2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Küldetés 03:00

Külföld

Novák Katalin: A Nyugat-Balkán stabilitása Európa stabilitásának záloga

Magyarország támogatja és segíti Albániát és a Nyugat balkáni országokat, hogy mielőbb csatlakozhassanak az Európai Unióhoz - jelentette ki Novák Katalin Tiranában tett hivatalos látogatásán. A magyar államfő közösségi oldalán azt írta: azért is utazott Albániába, hogy erősítse a két ország gazdasági kapcsolatait.

  • Novák Katalin: A Nyugat-Balkán stabilitása Európa stabilitásának záloga

Katonai tiszteletadás mellett fogadta Novák Katalint Bajram Begaj albán köztársasági elnök. A magyar államfő két napos látogatást tett Tirana városába.

Az utazás legfőbb célja pedig az volt, hogy hazánk elősegítse a Nyugat-balkáni országok Európai Uniós integrációját.

 Novák Katalin szerint most a stabilitás a kulcs, hiszen ez egy olyan térség, ahol könnyen eszkalálódhat a helyzet.

Az találkozón beszéltek az orosz ukrán konfliktusról is. Mind két államfő egyetértett abban, hogy a háború végét csak is fegyverszünet és a mielőbbi béketárgyalások hozhatják el.

Bajram Begaj köszönetét fejezte ki, hogy Magyarország támogatja Albánia európai integrációját, valamint azt is hozzátette: Novák Katalin látogatásával még inkább erősödik a két ország közötti kapcsolat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!