2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Külföld

Nőtt a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Harmincnyolcra emelkedett a pénteki törökországi földrengés halálos áldozatainak száma. A természeti csapás következtében több mint 1600-an sérültek meg. A mentősegységek továbbra is túlélők után kutatnak a romok alatt. Recep Tayyip Erdogan államfő felkereste a katasztrófa által sújtott térséget, és támogatásáról biztosította a rászorulókat. A kis-ázsiai ország délkeleti részét erős, a Richter-skála szerint 6 egész 8 tizedes fokozatú rengés rázta meg péntek este. A földmozgás epicentruma Sivrice település közelében volt, 6 egész 7 tized kilométeres mélységben.

  • Nőtt a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

Kotrógépekkel, speciális szenzorokkal és mentőkutyákkal kutatnak a pénteki földrengés túlélői után Délkelet-Törökországban. Az eddigi adatok szerint 72 épület összedőlt, és további ezer megrongálódott. Eddig 42 embert sikerült élve kimenteni, de feltételezhetően még több tucatnyian rekedhettek a a romok alatt.

A helyi beszámolók alapján egy idős nőt 19 órányi kutatás után sikerült élve kiszabadítani, de volt olyan áldozat is, aki miután maga alá temette egy összedőlt épület, felhívta a rokonait, és elmondta, pontosan hol találják meg.

Mivel a hatóságok több mint 400 utórengést észleltek, ezért a lakók egyelőre nem térhetnek vissza a házaikba, akkor sem, ha azoknak látszólag semmi baja. Mecseteket, iskolákat, sportlétesítményeket és diákkollégiumokat is megnyitottak a több száz otthontalanná vált ember számára. A mentőcsapatok sátrakat, ágyakat és takarókat osztottak a rászorulóknak, sokan a közösségi médiában ajánlottak fel segítséget és szállást.

A megrongálódott épületek megtaláláshoz drónokat vetnek be.

A 81 török tartomány közül 39-ből több mint 2600 ember érkezett segíteni az áldozatok felkutatásában. A távközlési vállalatok ingyen telefon- és internetszolgáltatást ajánlottak fel a földrengés sújtotta terület lakóinak.

A török elnök lemondta isztambuli programját és felkereste a földrengés által sújtott Elazig tartományba.

A pénteki, 6,8-as erősségű földrengésben 38 ember vesztette életét és több mint 1600-an sérültek meg.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!