2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Külföld

Nőtt a szlovéniai árvíz halálos áldozatainak száma

Két további halottja van a szlovéniai árvíznek, velük együtt hatra nőtt a katasztrófa halálos áldozatainak száma.

  • Nőtt a szlovéniai árvíz halálos áldozatainak száma

Egy férfi az árvíz okozta károk elhárítása közben vesztette életét, egy másik áldozat holttestére a Temenica folyóban bukkantak - jelentette a helyi média.

Hétfőn javult az árvízhelyzet Szlovéniában, de a katasztrófa sújtotta területeken számos földcsuszamlás fenyeget.

Megkezdődött a károk elhárítása, amelyben Szlovénia nemzetközi segítségre is számít. Az uniós katasztrófavédelmi együttműködés keretében a kormány elsősorban nehézgépeket és előregyártott ideiglenes hidakat kért, köztük húsz, legfeljebb 40 méter hosszú szükséghidat. A NATO-tól öt nagy szállító helikoptert, 200 katonát és további húsz szükséghidat várnak.

A megáradt folyók vízszintje lassan visszahúzódik, már csak a Mura folyó kelet-szlovéniai szakaszán van érvényben a legmagasabb árvízvédelmi fokozat. Ott a helyzet változatlanul feszült, az árvíz továbbra is fenyeget egyes falvakat. Dolnja Bistrica községnél sikerült megerősíteni a megsérült gátat, a kimenekített lakosok visszatérhettek lakóhelyükre. Az árhullám jelenleg Hotiza és Kot helységeket fenyegeti.

Az árvíz által legsúlyosabban érintett területeken a munkálatok a közúti összeköttetés helyreállítására, és az épen maradt hidak állapotának vizsgálatára összpontosulnak. Számos híd súlyosan megrongálódott, vagy teljesen megsemmisült. Sok helységben megszűnt a vízszolgáltatás, néhányban gondok vannak az áramszolgáltatással és a távközlési hálózattal is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Komoly pozíciók megszerzésére törekszik a Fidesz-KDNP + videó

Komoly pozíciók megszerzésére törekszik a Fidesz-KDNP + videó

"Az Európai Parlament két nagytekintélyű bizottságának egy -egy alelnöki tisztségére a Patrióta frakció Fidesz-KDNP-s politikust fog jelölni. Az Európai Parlament költségvetési bizottságának, illetve az EP LIBE szakbizottságának az alelnöki tisztségére." Így nyilatkozott Deutsch Tamás a HírTV-nek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!