2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Sajtóklub 14:05

Külföld

Norvégiában rabokat engednek szabadon, hogy a börtönökben ne szabaduljon el a járvány

Norvégiában több mint száz elítéltet engedtek szabadon idő előtt a héten, hogy a börtönökben ne szabaduljon el a koronavírus-járvány, kevesebb rabnak kelljen cellán osztoznia - adta hírül pénteken a norvég büntetésvégrehajtási hatóság.

  • Norvégiában rabokat engednek szabadon, hogy a börtönökben ne szabaduljon el a járvány

A 126 érintett rabnak egy hónapon belül letelt volna a büntetése. A terv szerint a jövő héten további 73 elítélt távozhat idő előtt a börtönből a járvány miatt. Egyikük sem volt egyedül a cellájában. Rajtuk kívül már csak 74 olyan elítélt marad Norvégiában börtönben, aki rabtársával egy cellán osztozik.

Eddig egyetlen rabról sem bizonyosodott be, hogy megfertőződött volna koronavírussal, három börtönőrről viszont igen.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legutóbbi adatai szerint a skandináv országban 1423 bizonyítottan koronavírusos fertőzött van, a ragály eddig három ember halálát okozta.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!