2021. június 25.,
péntek, Vilmos napja

Nincs túlélője a pakisztáni repülőgép-szerencsétlenségnek

MTI

2020. május 22., péntek 13:01

Nem sokkal a landolás előtt lakónegyedre zuhant egy utasszállító repülőgép pénteken a pakisztáni Karacsiban, a fedélzeten legalább 100-an voltak - jelentette be a pakisztáni polgári repülési ügynökség (PCAA).

Abdusz-Szattár Hokar, az ügynökség szóvivője azt mondta, a pakisztáni légitársaság A320 típusú gépének a fedélzetén hétfős legénység, valamint 99 utas tartózkodott a szerencsétlenség idején. A Reuters hírügynökség - szintén pakisztáni hivatalos forrásokra hivatkozva - azt közölte, hogy a a legénység nyolcfős volt.

A gép Lahorból tartott a dél-pakisztáni Karacsiba, amikor a baleset történt.

Az orvosok és a tűzoltók mellett a helyszínre érkezett a hadsereg több alakulata is, elkezdődtek a mentési munkálatok.

A pakisztáni Geo TV televíziós társaság helyszíni felvételeinek tanúsága szerint a lakónegyedet sűrű füst borítja, a Hszinhua kínai hírügynökség szerint tűz ütött ki. Szemtanúk szerint a repülőgép rövid ideig körözött a házak fölött, ezután csapódott be a Dzsinnah nemzetközi repülőtér melletti sűrűn lakott negyedbe.

Nincsenek túlélői a pénteki pakisztáni repülőgép-szerencsétlenségnek - jelentette be Karacsi polgármestere.

A Lahorból Karacsiba tartó utasszállító gép - amelyen a személyzettel együtt száznál is többen utaztak - a karacsi nemzetközi repülőtértől nem messze fekvő, sűrűn lakott városnegyedre zuhant. A pakisztáni légitársaság szóvivője, Abdullah Hán a CNN hírtelevíziónak azt mondta, hogy a baleset előtt a pilóta vészjelzéseket adott le. Imran Hán pakisztáni miniszterelnök a Twitter közösségi oldalon részvétét fejezte ki a halálos áldozatok családtagjainak.

 

 MTI