2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Csernobil öröksége: a Zóna

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

„Nincs mit keressen egy ilyen törvénytervezet a parlamentben”

Elutasította a román parlament szenátusa a kormány által benyújtott Verespatak-törvénytervezetet.

A kormányzó pártszövetség két vezetője, Crin Antonescu és Victor Ponta korábban egyezett meg arról, hogy a parlament visszadobja a verespataki bányanyitást elősegítő tervezetet. Helyette a bányászat általános törvényi keretének módosítását fogják kezdeményezni – akkor indulhat meg majd a kitermelés Verespatakon, ha ennek a kerettörvénynek eleget tesz a kitermelési terv. Az RMDSZ szerint a most elutasított tervezet elsősorban a kanadai–román vállalat érdekeit tartotta szem előtt, ezért ők is leszavazták.

„Nincs mit keressen egy ilyen törvénytervezet a parlamentben, vagy vissza kell vonni, vagy vissza kell utasítani minél hamarabb. El kellett teljen egy hónap, hogy rájöjjön a többség is, hogy ez így van. Örvendünk annak, hogy visszautasították. Ez egyértelműen más irányt kellene adjon a verespataki beruházásnak” – mondta Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vádalku alapján szabadon hazatérhet Julian Assange

Vádalku alapján szabadon hazatérhet Julian Assange

Öt év vizsgálati fogság után szabadon engedték a brit hatóságok Julian Assange-t, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítóját, akinek kiadatásáról az amerikai hatóságok vádalku alapján lemondtak. A WikiLeaks keddi beszámolója szerint Assange elutazott Londonból és úton van hazájába, Ausztráliába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!