2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Nincs elég vakcina az unióban

Bár nincs elég vakcina, Brüsszel mégis azt javasolja, hogy nyárig oltsák be az uniós lakosság 70 százalékát - ez derül ki a Bizottság kiszivárgott oltási tervéből. Az Európai Tanács elnöke ezért szorgalmazta, hogy a tagállamok forduljanak külső, harmadik országok felé. Magyarország ezt már korábban megtette, amiért sokan kritizálták. Az állam és kormányfők csütörtökön egyeztetnek a témában.

  • Nincs elég vakcina az unióban

Üres tengerpart, kihalt utcák, néptelen turistaparadicsomok.

Ez a kép jellemezte tavaly nyáron az általában zsúfolt Görögországot.

A dél-európai állam kormányfője ezért azzal a javaslattal állt elő, hogy azok az uniós polgárok, akiknek beadták már a koronavírus elleni vakcinát, kapjanak olyan igazolást, amelyet a többi tagállamban is elfogadnak.

A részletekről most egyeztetnek. Várhatóan a csütörtöki uniós csúcson tárgyalnak majd az igazolás bevezetéséről.

Az azonban továbbra is kérdéses, hogy lesz-e elég oltóanyag.

Brüsszel a lakosság 70 százalékának a beoltását javasolja

A kiszivárgott európai bizottsági dokumentum szerint Brüsszel azt tervezi, hogy a lakosság 70 százalékának beoltását javasolja majd a tagállamoknak nyárig. Ennek részeként márciusig a 80 év feletti korosztály 80 százalékának, illetve az egészségügyi és szociális gondozásban dolgozók szintén 80 százalékának beoltása a cél. Egyelőre azonban nem áll rendelkezésre az ehhez szükséges vakcina.

Brüsszel eddig bírálta hazánkat, amiért tárgyalt Moszkvával és Pekinggel is a koronavírus elleni vakcinák behozataláról. Most maga az Európai Tanács elnöke utalt arra, hogy a tagállamok forduljanak külső, harmadik országok felé.

A WHO főigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy végzetes hibát követnek el a tehetősebb országok, amikor felvásárolják az oltóanyagkészletet anélkül, hogy segítenék beoltani a szegény országok lakosságát is.

Már mintegy 40 millió embert oltottak be a világon

A globális oltókampány kezdete óta mintegy 40 millió embert oltottak be 50 országban.

Az Unió továbbra is le van maradva. A 67 milliós Egyesült Királyságban több ember kapta meg a vakcinát, mint a 450 milliós európai unióban.

Angliában már több mint 4 millióan kapták meg az ellenszer első adagját. A legtöbben eddig Izraelben kapták meg a vakcinát.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!