2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Troll - A keménymag szájkosár nélkül

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Nincs egyetértés az európai liberálisok között

Cáfolta az Újítsuk meg Európát holland képviselője, hogy vitát folytatnának az új bizottsági elnök által javasolt irányvonal nevének megváltoztatásáról. A liberális párt momentumos alelnöke ugyanakkor azt állította, nem tud azonosulni az "európai életmód védelme" elnevezéssel, ezért azt módosítani kell. A Fidesz szerint a balliberális erők azért támadják a portfóliót, mert az elkötelezett a keresztény kultúra védelme mellett.

"A portfólió tartalmával nekem például semmi bajom sincs, az elnevezése nagyon-nagyon rossz emlékeket ébreszt sok emberben, úgyhogy erről még lesz vita" – ezt nyilatkozta a Hír Televíziónak a Momentum EP-képviselője a múlt héten, amikor a leendő bizottsági elnök által jegyzett új politikai irányvonalról és az azzal járó tisztségről kérdezte munkatársunk.

Hasonló véleményen volt Donáth Anna párttársa is. Cseh Katalin szintén azt mondta, nem tud azonosulni az "európai életmód védelme" elnevezéssel.

Brüsszelben azonban szemlátomást nincs egyetértés a migránspárti erők között, vagyis a témában a liberális politikusok közül valaki nem mond igazat.

Televíziónk munkatársa kiderítette, hogy nem minden balliberális képviselő támogatja a portfólió nevének módosítását. Sőt, nincs is vita a kérdésről.

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselőt nem lepte meg, hogy baloldali és a liberális erők egy része hadat üzent a menekültkérdést is szabályozó és a keresztény kultúra védelme érdekében életre hívott portfólió támogatóinak.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!