2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Nincs egyetértés az európai liberálisok között

Cáfolta az Újítsuk meg Európát holland képviselője, hogy vitát folytatnának az új bizottsági elnök által javasolt irányvonal nevének megváltoztatásáról. A liberális párt momentumos alelnöke ugyanakkor azt állította, nem tud azonosulni az "európai életmód védelme" elnevezéssel, ezért azt módosítani kell. A Fidesz szerint a balliberális erők azért támadják a portfóliót, mert az elkötelezett a keresztény kultúra védelme mellett.

  • Nincs egyetértés az európai liberálisok között

"A portfólió tartalmával nekem például semmi bajom sincs, az elnevezése nagyon-nagyon rossz emlékeket ébreszt sok emberben, úgyhogy erről még lesz vita" – ezt nyilatkozta a Hír Televíziónak a Momentum EP-képviselője a múlt héten, amikor a leendő bizottsági elnök által jegyzett új politikai irányvonalról és az azzal járó tisztségről kérdezte munkatársunk.

Hasonló véleményen volt Donáth Anna párttársa is. Cseh Katalin szintén azt mondta, nem tud azonosulni az "európai életmód védelme" elnevezéssel.

Brüsszelben azonban szemlátomást nincs egyetértés a migránspárti erők között, vagyis a témában a liberális politikusok közül valaki nem mond igazat.

Televíziónk munkatársa kiderítette, hogy nem minden balliberális képviselő támogatja a portfólió nevének módosítását. Sőt, nincs is vita a kérdésről.

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselőt nem lepte meg, hogy baloldali és a liberális erők egy része hadat üzent a menekültkérdést is szabályozó és a keresztény kultúra védelme érdekében életre hívott portfólió támogatóinak.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!