2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Newsmax: Új erőszakhullám önti el az amerikai városok utcáit

  • Newsmax: Új erőszakhullám önti el az amerikai városok utcáit

Új erőszakhullám önti el az amerikai városok utcáit. Az ázsiai származású amerikaiak kerültek célkeresztbe. Ezzel foglalkozott amerikai partnertelevíziónk, a Newsmax csatorna több műsorában is. Egyes nagy felháborodást keltő esetekben esetekben kiderült, hogy a támadók feketék, de ezt inkább eltitkolná a balliberális média.

"A demokraták és a média nagy része miért foglalkozik olyan megszállottan a faji kérdéssel? Régóta foglalkozunk ezzel, gondolom, hogy már kitalálták az okát. A hatalom megszerzéséről van szó. Ugye? Hatalmat akarnak, a figyelmet akarják felkelteni vele, ezért van szükségük a faji kérdésre. Az viszont elbűvölő, hogy mikor használják és mikor nem használják a faji kártyát."

- fogalmazott Greg Kelly, a Newsmax műsorvezetője.

ERŐSZAK ÁZSIAI-AMERIKAIAK ELLEN

Ezekkel a szavakkal kezdte műsorát Greg Kelly, aki két hatalmas felháborodást keltő New York-i esetet is bemutatott az ellentmondásos téma még ellentmondásosabb tárgyalására a balliberális médiában.

Az egyik támadás a metrón történt, a földre lökött, megrugdosott egy ázsiai férfit egy támadó, majd fojtogatni kezdte, míg az eszméletét vesztette.

A másik támadás az utcán történt. A támadó a földre lökött és többször megrúgott egy 65 éves hölgyet. Az esetnek egy lakóház biztonsági őrei is szemtanúi voltak, de inkább becsukták az ajtót és nem siettek a megtámadott idős nő segítségére.

A CBS a felismerhetetlenségig elhomályosította a két esetről készített felvételt és nem utalt a támadó bőrszínére.

Atlantában egy masszázsszalonban lövöldözött egy férfi, az áldozatok többsége ázsiai származású volt, és az összes tudósítást arra építették, hogy a tettes fehér volt.

"Vették az adást? Egy fehér ember! OK? Egy fehér ember. Ezt hangsúlyozzák. Tegyük egymás mellé a három gyanúsítottat. A két szélső embert még keresik itt New York-ban, a középső azonban már le van tartóztatva. A két szélső gyanúsított esetében azonban semmilyen utalás nincs faji, etnikai hovatartozásukra. Csak a férfi, gyanúsított és támadó szavakat használták rájuk."

- hívta fel a figyelmet Greg Kelly műsorvezető.

MINDEN A FAJI KÉRDÉSRŐL SZÓL

Greg Kelly arról is beszélt, hogy a média fehérellenessége egy olyan narratívát, azaz elbeszélésmódot szolgál, ami a hatalom megszerzéséről, a Black Lives Matter mozgalom megerősítéséről szól. A BLM mozgalom azonban - ha nem fehérek a tettesek - egyáltalán nem foglalkozik a színesbőrű áldozatokkal.

Az American Agenda műsorból az derült ki, hogy az ázsiai amerikaiak ellen elkövetett erőszakos támadásokat a legnagyobb arányban feketék követik el, 27,5%-al. A fehérek ennél kevesebb támadásért felelősek, noha hatszor annyian vannak, mint az afroamerikaiak. Sok esetben pedig az etnikai csoportokon belüli belső leszámolásokról van szó, amikor is ázsiai amerikaiak támadnak meg ázsiaiakat.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!