2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Newsmax: Elhallgatják a tényeket a bűnözési statisztikákkal kapcsolatban

A tavalyi évben a koronavírus mellett a Black Lives Matter mozgalom kapott nagy publicitást az Egyesült Államokban. A liberális sajtó, többek között a CNN is arról számolt be, hogy milyen nagy probléma a fehér felsőbbrendűség Amerikában. Michelle Malkin a Newsmax műsorvezetője szerint azonban a bűncselekményeket vizsgálva a baloldali média elhallgatja a tényeket.

  • Newsmax: Elhallgatják a tényeket a bűnözési statisztikákkal kapcsolatban

,,A rendőröket szisztematikusan rasszistának kiáltották ki, a fehérek általi gyűlölet miatt létrejött bűnözés aránytalanul sok színesbőrű halálát okozza. Erről szólnak a szalagcímek újra meg újra. Azonban a Szövetségi Igazságügyi Hivatal nem támasztja alá ezeket az állításokat. A statisztikák szerint közel 600 ezer esetben követtek el feketék fehérek ellen bűncselekményeket, mint például emberölés. Összevetve a fehérek által elkövetett 92 ezer esethez. A színes bőrű elkövetők szintén túlsúlyban vannak az idegengyűlölet miatti bűncselekmények elkövetésében. Az esetek több mint 50%-át ők követték el, míg a fehérek csak a 24%-át. ’’

- mondta el Michelle Malkin, amerikai partnercsatornánknak, a Newsmax-nek a műsorvezetője. 

Malkin kiemeli: még kevésbé lehet hallani a feketék ázsiai származásúak ellen elkövetett bűncselekményeiről. Ezért a fiatalok a közösségi médiában próbálják felhívni a figyelmet ezekre az esetekre.

Ehelyett arról írnak, hogy az Ázsia-ellenesség azóta alakult ki, hogy Donald Trump Kínát hibáztatta a koronavírus elterjedéséért. Ezt azonban semmivel nem tudják alátámasztani, mivel a bűncselekményeket elkövetők nem foglalkoztak sem a politikával, sem a járvánnyal. A tényeket ezekben az esetekben is elhallgatják.

Michelle Malkin szerint amíg a rendőrséget hibáztatják és megvonják tőlük a pénzt, addig az állampolgárok – bőrszíntől függetlenül - nincsenek biztonságban. 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!