2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Newsmax: A Columbia Egyetem diplomaosztójának szegregációja

  • Newsmax: A Columbia Egyetem diplomaosztójának szegregációja

Soha nem hallottam még ilyesmiről, ez egyben nagyon furcsa és szomorú - ezekkel a szavakkal jellemezte a Newsmax műsorvezetője a Columbia Egyetem legújabb döntését.

Az oktatási intézmény azt találta ki, hogy diplomázó hallgatói számára hat különböző ünnepséget szervez, amin rassz, etnikum és az önmeghatározás egyéb tényezői alapján vehetnek részt.

„Véleményem szerint mindenkinek egyszer kellene lediplomáznia, társaival együtt. Esetleg szakirányok szerint lehet őket szétszedni, mondjuk a művészetek, üzleti tanulmányok vagy tudományok szerint, de nem az önmeghatározás formái alapján.”

- jegyezte meg Greg Kelly, a Newsmax műsorvezetője.

A Columbia Egyetem egyik politológia-hallgatója arról számolt be, hogy ez már nem az első eset, hogy az intézmény szegregációra készül.

„Ma tették közzé az ünnepségek teljes listáját, az én értelmezésem szerint ez azt jelenti, hogy lesz egy általános ceremónia az egyetem hallgatóinak, ám emellett regisztrálni lehet a különböző, szétbontott rendezvényekre. Ez egy újabb lehetőség az egyetemnek, hogy szétossza hallgatóit rassz, etnikum, szexuális hovatartozás és társadalmi státusz alapján.”

- mondta Zachary Becker.

A Columbia Egyetem hallgatója elmondta azt is, hogy a republikánus érzelmű társaival együtt csalódással tölti őket el az, hogy milyen irányt vett az intézmény politikája. Véleménye szerint a diplomaosztó ünnepségnek a diákok teljesítményét nem pedig identitását vagy különböző csoportokhoz való tartozását kellene elismernie és hangsúlyoznia.

HírTV, Newsmax

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!