2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Névtelen feljelentés alapján idézték be az MKP elnökét

Névtelen feljelentés alapján idézték be a rendőrségre Szlovákiában a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnökét.

Berényi Józsefet tanúként arról az állítólagos két rendezvényről faggatták, amelyeken szlovák állampolgárok felvették a magyar állampolgárságot. Az MKP elnöke alaptalannak tartja a feljelentést, a rendőröknek azt mondta, az említett eseményekre nem is került sor.


„Komolytalan ez a feljelentés, tehát ez egy alaptalan vád, de maga a helyzet az komoly, tehát ha egy ilyen feljelentésre is ugrik a rendőrség, és azonnal a magyar párt elnökét és a polgármestereket hívják be kihallgatásra, az azért nem jó jel. Egy olyan törvény van Szlovákiában életben, aminek köszönhetően visszaidéződnek a ’89 előtti időszakok, amikor bárkit be lehetett rángatnia a rendőrségre, mert valamilyen megjegyzést tett a proletárdiktatúrára, vagy a kommunista pártra. Hát most hasonlóképpen, ha valaki állampolgárság ügyében gyanúba keveredik, akkor azonnal hívja a rendőrség” – mondta Berényi József.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!