2024. 09. 15. Vasárnap Enikő, Melitta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szent Péter esernyője 13:00

Külföld

Netanjahu csak akkor szorgalmazza az egyezséget, amikor már égnek az utcák

Magas rangú izraeli tisztviselők szerint Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök húzza az időt, és megvárja, mekkora lesz a tiltakozás, mielőtt döntést hozna a tűzszüneti tárgyalásokról – idézte a Háárec izraeli lapot a Világgazdaság.

  • Netanjahu csak akkor szorgalmazza az egyezséget, amikor már égnek az utcák

Netanjahut széles körben azzal vádolják, hogy a kormány vallásos jobboldali kabinettagjainak ellenkezése miatt annyi feltételt fűzött a tárgyalásokhoz, hogy lehetetlenné válna a megállapodás. A cikk szerint a koalíciós tagok közölték, hogy kilépnek a kormányból, ha a kormányfő beleegyezik a tűzszünetbe, ami azt jelenti, hogy Netanjahunak hosszú ideje fennálló korrupciós vádakkal kell szembenéznie. A kormánykoalíció a jobboldali Likud párt, a Vallásos Cionisták nevű telepespárt, az ultranacionalista Zsidó Erő (Ocma Jehudit), valamint az európai eredetű ultraortodox askenázik Egyesült Tórapártjából és a keleti ultraortodoxok Sasz pártjából áll.

Kellemetlen beismerni, de Netanjahu csak akkor szorgalmazza az egyezséget, amikor már égnek az utcák – fogalmazott a Haaretznek a miniszterelnök pártja, a Lukid egyik minisztere. „Jelenleg a minsizterelnök jobban fél Ben-Gvir és Smotrich miniszterektől, mint a túszok családtagjaitól” – tette hozzá. Egy másik Netanjahuhoz közel álló tisztviselő azt mondta, hogy a kormányfő attól tart, hogy megismétlődnek a tavalyi tiltakozások, ami a védelmi miniszter, Yoav Gallant menesztése váltott ki, miután kifogásolta Netanjahu igazságügyi reformjait. 

Egy másik, a miniszterelnökhöz közel álló forrás azt mondta, hogy az elkövetkező napokban figyelemmel kíséri a közhangulatot, és „addig húzza az időt, ameddig csak tudja”. Joe Biden amerikai államfő szerint közel van a megállapodás a gázai tűzszünetről. Az elnök megállapította, hogy sok a bizonytalanság az ügyben, és azt mondta, a nyilvános információval meg kell várni, amíg a családokat értesítik.

Forrás: Világgazdaság

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!