2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az ezüstcsapat és a '38-as világbajnoki döntő 03:00

Külföld

Nemzetközi vészhelyzetet hirdetett a WHO az ebola-járvány miatt

Nemzetközi vészhelyzetet hirdetett az Egészségügyi Világszervezet a Kongói Demokratikus Köztársaságban tomboló ebolajárvány miatt. A WHO emellett felszólította a szomszédos országokat, hogy növeljék az ellátási készültséget mert a betegség átterjedhet. Az elmúlt évben több mint 1600 áldozatot szedett a kór a közép-afrikai országban.

  • Nemzetközi vészhelyzetet hirdetett a WHO az ebola-járvány miatt

Az ebola-járvány lassan egy éve pusztít a közép-afrikai országban, ám egy hónappal ezelőtti ülésén meg úgy döntött az Egészségügyi Világszervezet, hogy nem szükséges nemzetközi vészhelyzetet hirdetni, mert szerintük a lépés túlságosan sok gazdasági kárt okozna az utazási és kereskedelmi korlátozások miatt. A héten azonban már arról érkeztek jelentések, hogy a vírus elérte az ország északi területén fekvő, milliós lakosú Goma városát. A WHO így elismerte a vírus jóval gyorsabban terjed, minta mire számítottak.

A ruandai és ugandai határhoz egyaránt közel eső Goma városában egyelőre 22 ember fertőződhetett meg a vírussal, a közép-afrikai országban azonban a járvány az elmúlt 11 hónapban több mint 1600 emberrel végzett és összesen mintegy 2500-an fertőződtek meg. A WHO attól tart, hogy a betegség átterjedhet a szomszédos Ugandára is.

Az ebolát 1976-ban, a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti felében található Ebola folyó melletti településeken észlelték először. A betegség súlyos vérzéssel jár, a halálozási arány egyes esetekben akár 90 százalékos is lehet. A legsúlyosabb ebola-járvány 2014-15-ben pusztított Nyugat-Afrikában, akkor legalább 11 ezer ember életét követelte.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!