2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Németország minél előbb nagy hatótávolságú Taurus rakétákat küldene Ukrajnának

Németországnak Taurus típusú nagy hatótávolságú rakétákkal is támogatnia kell az orosz támadással szemben védekező Ukrajnát - sürgette egy hétfői interjúban a német szövetségi parlament védelmi bizottságának elnöke.

  • Németország minél előbb nagy hatótávolságú Taurus rakétákat küldene Ukrajnának

Marie-Agnes Strack-Zimmermann a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak nyilatkozva kiemelte:

"nagyon örömteli", hogy a dán és a holland kormány amerikai gyártmányú F-16-os vadászrepülőgépeket ad át Ukrajnának, azért is, mert ez a döntés "zöld jelzést", szabad utat ad a német kormánynak arra, hogy támogassa az orosz agresszióval szemben védekező ukrán erőket a 400-500 kilométer hatótávolságú Taurus rakétákkal.

Mint mondta, az F-16-osok is rendelkeznek nagy hatótávolságú fegyverekkel, de a dán és a holland kormány mégsem tart attól, hogy az ukrán partnerek Oroszország elleni támadásokra használják majd a gépeket, ez pedig "éppen elég ok" arra, hogy a berlini vezetés hozzájáruljon a német légierőnél kellő számban rendelkezésre álló Taurusok egy részének átadásához.

Kiemelte, hogy a Nagy-Britanniától Ukrajnának átadott Storm Shadow típusú rakétákhoz hasonló Taurusok révén meg lehet szakítani és fel lehet számolni orosz utánpótlási útvonalakat a front mögött, ukrán területen. Ukrajnának nagy szüksége van ezekre a fegyverekre, "és Ukrajna megbízható partner" - hangsúlyozta a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) politikusa.

Aláhúzta, hogy szakítani kell az eddigi német gyakorlattal, nem lehet minden egyes támogatási program előtt hónapokig tartó vitát folytatni, hanem be kell látni, hogy Oroszország Ukrajna elleni "brutális támadásának" csak akkor lehet véget vetni, ha Ukrajna rendelkezik a szükséges katonai eszközökkel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!