2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Németország meghosszabbítja az ellenőrzést Ausztriával közös határszakaszán

Németország november 11-től újabb hat hónapra meghosszabbítja a migrációs válság miatt 2015-ben ideiglenesen visszaállított ellenőrzést Ausztriával közös határszakaszán - jelentették be szerdán Berlinben.

  • Németország meghosszabbítja az ellenőrzést Ausztriával közös határszakaszán

Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter "a migráció és biztonságpolitikai okok" miatt döntött a határellenőrzés meghosszabbításáról - emelte ki a kormányszóvivői tájékoztatón Steve Alter, a tárca szóvivője.

Hozzátette: a kormány a legfontosabb európai uniós vívmányok között tartja számon a schengeni belső határok állandó ellenőrzés nélküli, szabad átjárhatóságát, és az a célja, hogy minél hamarabb visszavonja az ellenőrzést, de nem érett meg a helyzet erre, mert az illegális határátlépések száma továbbra is jelentős.

A határigazgatásért felelős szövetségi rendőrség az érintett szakaszon - Bajorország tartomány és Ausztria határán - tavaly 11 464 illegális határátlépést regisztrált, az idén a január-agusztusi időszakban pedig további 6749-et. A határ átlépését tavaly 6208 embertől tagadták meg, az idén augusztus végéig 3792 embert utasítottak vissza a határon - mondta a szóvivő.

Kiemelte, hogy az összes többi határszakaszt is szemmel tartják, a szövetségi rendőrség egységei intenzív mélységi ellenőrzést folytatnak az országhatár térségében.

Németországot a bajor-osztrák határon éri el a balkáni migrációs útvonalon és az Olaszország felől érkező menedékkérők többsége. Az övezeten belüli szabad mozgásra és az övezet külső határának ellenőrzésére épülő schengeni rendszer szabályai szerint alapesetben szabadon átjárható határszakaszon 2015 szeptemberében állították vissza ideiglenesen az ellenőrzést a nemzetközi menekültválság miatt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!