2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Történelem a Maros sodrásában 03:00

Külföld

Németország legalább két hónappal meghosszabbítja a határellenőrzést

Németország legalább két hónappal meghosszabbítja az ellenőrzést a lengyel, a svájci és a cseh határon - derült ki a Rheinische Post című német lap Nancy Faeser német belügyminiszterrel készített, pénteken közzétett interjújából.

  • Németország legalább két hónappal meghosszabbítja a határellenőrzést

 "A rendelkezéseink működnek. Az emberi életeket semmibe vevő embercsempészek arcátlan üzletelése ellen vívott harcunk sikeres" - szögezte le az interjúban a tárcavezető.

Faeser október 16-án értesítette az Európai Bizottságot arról, hogy tíz napra visszaállítják a határellenőrzést a lengyel, a cseh és a svájci határon. A német kormány az ellenőrzés kiterjesztésével az illegális bevándorlás és az embercsempészet visszaszorítására törekszik, a bevezetett határellenőrzést a szomszédos országok is támogatták. Az egyszer már meghosszabbított ellenőrzés december 15-én járt volna le.

Németország az Ausztriából Bajorországba érkezőket már 2015 óta ellenőrzi a határon. A német belügyminisztérium szerint október 16. óta körülbelül 3000 illegális belépést észleltek. Ugyancsak a Rheinische Post idézte Andreas Rosskopfot, a rendőrszakszervezet egyik vezetőjét, aki úgy vélte, a menedékkérők számát nem lehet rendőri eszközökkel csökkenteni, a menedékkérelmeknek pedig nem lehet elejét venni.

"Át kell gondolni, mi a jobb: ha rendőrök ezrei továbbra is a határnál állomásoznak vagy pedig ha inkább a városokban biztosítják a rendet, a menedékkérők ügyét pedig az európai uniós mechanizmusokon keresztül intézik" - közölte.

Németországban az ünnepek közeledtével kiemelt hangsúlyt kap a biztonsági helyzet, a hatóságok pedig már több, a karácsonyi vásárok ellen tervezett támadás ügyében nyomoznak.

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!