2023. 02. 04. Szombat Ráhel, Csenge napja
Jelenleg a TV-ben:

Riksaláz

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Külföld

Németh: Ne hagyják Románia csillagát visszavörösödni

Hisztériakeltésnek nevezte Németh Zsolt napirend előtti felszólalásában, hogy a román kormány vissza akarja vonni Tőkés Lászlótól a Románia Csillaga érdemrend lovagi fokozatát, miután az érdemrend etikai testületeként működő becsületbíróság bejelentette, méltatlannak tartja Tőkést a román állami kitüntetésre.

Németh Zsolt külügyi államtitkár szerint mindez egy hecckampány, a Securitate 25 év után megnyilvánuló bosszúja, aminek a romániai magyarok megfélemlítése a célja.

– Tisztelettel kérjük a román államfőt, hogy ne hagyja Románia csillagát visszavörösödni – mondta Németh Zsolt. – Románia csillagának a visszavörösödése az nem érdeke sem a román népnek, sem az erdélyi magyarságnak, sem pedig a kétoldalú kapcsolatoknak. A magyar politikának pedig, úgy gondolom, hogy ebben az a feladata, hogy megőrizze azt az egységet, amit az elmúlt napokban föl tudott vonultatni, a parlamenti pártok mindegyike és az erdélyi magyar politika is egységbe tudott újra állni Tőkés László mögé, mint ahogy azt tette annak idején az élőláncban a temesvári parókia körül – fogalmazott a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!